Ykkösen avaus siirtyy ja joukkueen harjoitukset ryhmänä peruttu toistaiseksi


Maailmalla ja myös Suomessa kasvavassa määrin leviävä koronaepidemia on huomioitu KPV:n edustusjoukkueen arkipäiväisissä rutiineissa ja harjoittelussa. Mahdollisuudet viruksen rantautumiseen joukkueen piiriin tai sen mahdolliseen leviämiseen joukkueen sisällä on pyritty minimoimaan.


Kaikille sopimuspelaajille on luotu henkilökohtainen harjoitussuunnitelma, johon sisältyy lihaskuntoa kehittäviä ja ylläpitäviä harjoituksia sekä mentaalivalmennusta. Pelaajille on järjestetty myös mahdollisuus käydä harjoittelemassa Santahaan tekonurmella yksin, tai pienissä alle kolmen hengen ryhmissä. Myös ruokailu on järjestetty siten, että pelaajat voivat hakea lounaan mukaansa päivittäin. Kyseiset toimeenpiteet ovat olleet voimassa viime viikon keskiviikosta lähtien.


Toistaiseksi kaikki edustusjoukkueen pelaajat ja taustat ovat pysyneet terveenä, ja voivat hyvin.


Palloliitto tiedotti Ykkösen kauden 2020 alkamisesta viime viikolla seuraavasti:


“Palloliiton kilpailutoiminto on keskustellut maanantaina 16.3. sekä Ykkösen että Kakkosen seurojen kanssa. Kauden molemmissa sarjoissa oli määrä alkaa huhtikuun lopulla, mutta nyt seurojen kanssa tehdyn päätöksen mukaan kausi Ykkösen ja Kakkosen osalta alkaa aikaisintaan kesäkuussa.


Kilpailutoiminto alkaa rakentamaan ehdotusta uusiksi otteluohjelmiksi heti, kun koronavirustilanteen osalta tilannetta pystytään arvioimaan tarkemmin. Ehdotuksen lisäksi laaditaan myös varasuunnitelma sen varalta, että kauden alkua jouduttaisiin lykkäämään vielä pidemmälle. Otteluohjelman lisäksi suunnitelmiin saattaa sisältyä muutoksia sarjojen pelitapaan.


Tilanteesta tiedotetaan myöhemmässä vaiheessa lisää, mutta nyt on selvää, että miesten Ykköstä tai Kakkosta ei kaudella 2020 pelata huhti- eikä toukokuussa.”

kpv logo.png