SOPIMUSUUTISIA: Maalivahti ja lisää vahvistusta valmennukseen!

KPV on solminut sopimukset maalivahti Miika Töyräksen, sekä maalivahtivalmentaja Heikki Kossin kanssa.

Viime kauden alun jälkeen ykkösmaalivahdin paikan itselleen lunastanut Miika Töyräs on solminut sopimuksen KPV:n kanssa. 21-vuotias maalivahtilupaus saapui Vihreän vahvuuteen Kuopiosta KuPS:n riveistä, jota hän edusti aina ensimmäisestä juniorivuodesta kauden 2019 loppuun.


Pelaajana olen erittäin voitontahtoinen, ja se että antaa kaikkensa joukkueelle näkyy varmasti myös kentällä, Töyräs kertoi saapuessaan Kokkolaan vuosi takaperin.


Miika lähti muihin maalivahteihin nähden viime kauteen pikkuisen takamatkalta edelliskauden loukkaantumisen johdosta. Hyvällä harjoittelulla laittoi itsensä kuntoon ja saikin muutaman pelin alle ennen korona-taukoa. Sarjan avauskierroksilla ei vielä minuutteja tullut mutta otti sarjan edetessä paikkansa pelaavana maalivahtina ja toikin tolppien väliin tasaisuutta, kertoo päävalmentaja Kalliokoski.


Myös voitot syksyllä sarjan kärkipään joukkueista osoitti että Miikasta on "voittavaksi maalivahdiksi". Nyt päästään jatkamaan siitä mihin syksyllä jäätiin, ja Miikasta on varmasti iso apu tulevana kautena.


Miikan sopimus kattaa kauden 2021. Katso miehen videoterveiset artikkelin alalaidasta!


Tervetuloa remmiin maalivahtivalmentaja Heikki Kossi!


Kuva: Clas-Olav Slotte

Tampereelta vuonna 1969 ponnistanut Heikki Kossi pelasi juniorivuotensa Ilveksen paidassa. Omaa mittavampaa uraa pelaajana ei koskaan rakentunut, mutta osaamista ja taustaa valmennustehtävistä on sen sijaan kerrytetty vuosien varrella.


Koulutus valmennukseen on Palloliiton voimakkaasti uudistama ja kansainvälisestikin korkeatasoinen MV C-valmentajakoulutus. Maalivahtivalmennus on muuttunut voimakkaasti viimeisten vuosien aikana, ja pyrin tukemaan tätä kehitystä omalla valmennusosaamisellani. Tavoitteeni on kehittää maalivahteja osaksi joukkuetta. Havainnointi ja aktiivisuus ovat keskiössä kumpaankin suuntaan pelattaessa, Kossi avaa.


Olen toiminut maalivahtivalmentajana vuodesta 2011 poikien-, tyttöjen- ja naistenjoukkueissa. Viime kaudella 2020 vastasin KPV:n B-poikien maalivahtivalmennuksesta. Loppukaudesta olin mukana myös KPV Akatemian kanssa, ja siten edustusjoukkueenkin maalivahdit tulivat hieman tutuiksi, hän jatkaa.


Viime kausina enemmän ja enemmän olen seurannut joukkueen edesottamuksia. Ja tottakai maalivahteja ja valmennusta. Kokkolassa 15 vuotta asuneena olen huomannut KPV:n herättävän paljon intohimoja. Gunnar Isosaaren tiesin tottakai jo ennen Kokkolaan muuttoa. Kannattajille terveisinä tahdon sanoa, että Never Give Up!


Myös herra päävalmentaja on ylpeä alkavasta yhteistyöstä:


– Valmennus ja taustatiimin rakentamisen suhteen ollaan saatu palasia kohdilleen ja hienoa saada Heikki mukaan rinkiin. Heikin treenejä näin jo viime kaudella jonkin verran ja palautteet sekä viime kauden veskareilta, että häntä kouluttaneilta mv-valmentajilta, ovat olleet pelkästään positiivisia niin on hienoa että tällekin saralle löydettiin alueellista osaamista, kertoo Kalliokoski.


Keijo Hautamäki jatkaa edustusjoukkueen huoltajana


Välipäivinä varmistui myös, että pelaajien luottomies, ja jo pitkään edustusjoukkueen matkassa tärkeässä roolissa töitä tehnyt Keijo Hautamäki jatkaa myös tulevana vuonna Vihreän matkassa.


Keken kanssa ollaan työskennelty jo useampi vuosi ja sieltä tulee sekä pelaajille että muulle taustalle erittäin kovatasoista palvelua. Keke ottaa hommansa aina tosissaan, eivätkä muualta tulevat pelaajat turhaan jaa hänelle suitsutusta kausien jälkeen, valmentaja Kalliokoski kertoo.

Miika Töyräksen videotervehdys kannattajille:


kpv logo.png