SOPIMUSUUTISIA: Eetu Rissanen lainasopimuksella Kokkolaan!

Nuori hyökkääjälupaus Eetu Rissanen saapuu Kokkolan Pallo-Veikkojen riveihin neljän kuukauden määräaikaisella lainasopimuksella.

Eetu Rissanen ponnisti PK-37:n riveistä, joka toimi hänen kasvattajaseuranaan. Aina 16-vuotiaaksi junioreissa, ja myöhemmin edustuksen kanssa Kakkosessa. Erinomaisen sarjakauden jälkimmäisessä 2018 pelannut Rissanen otti ison kehitysaskeleen siirtyen Veikkausliigaseura Kuopion Palloseuran vahvuuteen. Miehen debyytti pääsarjatasolla tapahtui, kun KuPS ja FC Honka kohtasivat huhtikuussa 2019.


Tosiaan pelasin PK-37-junioreissa, jonka jälkeen edustuksessa. Tästä matka vei KuPSin riveihin ja viime vuonna puolet kaudesta pelasin Vaasassa VPS:n riveissä, Rissanen kertoo.


Mikä on ollut mieleenpainuvinta alkaneen uran varrella?


Paras muisto on tietysti Suomen mestaruus KuPS:ssa 2019 tai Kai Pahlman turnauksen voitto vuonna 2017.


Rissanen on pelannut tähän mennessä 25 nuorisomaaottelua Suomi-paidassa (2 U15, 7 U16, 14 U17, 2 U18) tehden peleissä yhteensä kuusi maajoukkuemaalia. Viimeksi U19-maajoukkueryhmän kanssa helmikuussa operoinut Rissanen pelasi tuolloin KPV:ssä niin ikään tällä kaudella vaikuttavien Hemmo Riihimäen, Jan Heinosen ja Pietro Kytölaakson kanssa kaksi harjoitusottelua.

Kun Rissaselta kysytään minkä tyyppinen pelaaja hän on saadaan vahva vastaus:


Olen määrätietoinen, periksiantamaton ja maalinälkäinen pelaaja. Teen aina kaiken voiton ja joukkueen eteen.


Perinteiseen tapaan haluttiin sopimusuutiseen tuoda myös päävalmentaja Niko Kalliokosken mietteet tuoreesta vahvistuksesta:


Todella tyytyväinen että saimme Eetun tänne. "Rise" tuo meille hyökkääjävaihtoehdon, joka meiltä vähän puuttui. El ihän viihtyy viimeisessä linjassa ja pyrkii hanakasti maalipaikoille vastustajan boxissa. Eetun tulon myötä saamme joukkueeseen pelivalmiin ja hyvässä fyysisessä kunnossa olevan hyökkääjän, Kalliokoski valottaa ajatuksiaan.


Ollaan preseason aikana jouduttu toimimaan ilman ehjää 9-paikan pelaajaa, ja täten haettu vaihtoehtoisia vaihtoehtoja sille pelipaikalle. Tämä ei parhaalla mahdollisella tavalla palvele joukkueen peliä, eikä pelaajia, jotka joutuvat operoimaan toissijaisella pelipaikallaan. Meillä on nyt neljä keskiakselin hyökkäyspään pelaajaa erilaisilla erityisvahvuuksilla varustettuna, ja osa heistä pystyy pelaamaan joko laidalla tai kärjen takana, joten myös vaihtoehdot muille paikoille lisääntyy. Valitettavasti kolmen kanssa joko parannellaan loukkaantumista tai nostetaan pitkän pelaamattomuuden jälkeistä pelikuntoa. Näin lähellä sarjakautta tämä helpottaa myös painetta sen osalta, Kalliokoski jatkaa.


Eetu Rissasen sopimus on määräaikainen lainasopimus Kuopion Palloseuran kanssa ja kattaa seuraavat neljä kuukautta. Katso miehen videoterveiset kokkolalaisille alta:


kpv logo.png