Raportti (TPS - KPV)

Veritas Stadionin 1598 katsojaa pääsivät nauttimaan aurinkoisesta perjantai-illasta ja Kasper Hämäläisen odotetusta paluusta, mutta eivät maaleista, kun Turun Palloseura ja Kokkolan Pallo-Veikot pelasivat maalittoman kiikarituloksen Kupittaan nurmella.

Ensimmäinen jakso oli tasaista ja tarkkaa, tarkkailevaa peliä, jossa kumpikaan joukkue ei ollut varsinaisesti niskan päällä. Molemmat seurat puolustivat joukkueena yhtenäisesti, mikä sai hyökkäyspelaamisen näyttämään melko ponnettomalta. Pelinrakentelussa toistui kaksi syöttöratkaisua: lyhyt helppo syöttö kaverille viereen, joka ei vienyt peliä eteenpäin, tai pitkä vaikea keskityspallo ylöspäin, mikä tuotti harvoin puolustukselle ongelmia.


Kun yleisö odotteli jo puoliaikavihellystä, sai Tepsi vielä jakson lisäajalla, varkain kuin varas, supervaarallisen maalipaikan. Maalilla pelivastuun saanut Sergey Lazarev torjui hyvin Joakin Latosen sähäkän kääntölaukauksen, ja paluuhankinta Ilari Mettälä pääsi irtopalloon, mutta laukaus avopaikasta karkasi suoraan ylöspäin, pimeimpään mettään.


Toiselle jaksolle TPS-valmentaja Jonatan Johansson otti kehiin superhankinta Kasper Hämäläisen. Tästä huolimatta KPV hätyytteli vaarallisemmin maalia, mutta Sebastian Mannströmin puskusta uupui voima ja Stanley Amuzien painavasta laukauksesta viimeinen tarkkuus.


Viimeisellä vartilla kotijoukkue Tepsi loi vielä vahvasti painetta Vihreiden maalille. Parhaat tilanteet tulivat toppari Rasmus Holmalle, mutta Pallo-Veikot pystyivät puolustamaan ”Rassen” yrityksistä tilan ja tätä kautta terän pois. Lopulta erotuomari Toni Pohjoismäen päätösvihellys sinetöi sen, ettei Veritaksen perjantai-illassa maaleja nähty.kpv logo.png