Ottelutärpit (RoPS - KPV)


Runkosarjan päätöskierroksen asetelma


Rovaniemen Palloseura johtaa Ykköstä 41 pisteellä ja taistelee vahvasti suorasta noususta Liigaan. Oman paineensa nousulle tuovat seuran talousongelmat. Kovakuntoinen KPV on noussut taulukossa jo sijalle 6, ja jatkaa voitolla varmuudella ylemmässä jatkosarjassa. Tulos tasapelistä aina kahden maalin tappioon riittää myös Vihreille, jos Gnistan tai PK-35 eivät kumpikaan ota voittoa omassa ottelussaan. Eli vaikka jokainen piste jatkosarjassa on arvokas, hakenee Vihreä joukkue voittoa Rovaniemellä pienellä riskilläkin. Avausmaalin merkitys on jälleen valtava: KPV on tehnyt jokaisessa voitto-ottelussaan kamppailun ensimmäisen osuman.


Napapiiriläisten pelaajatärpit


Sinipaidoista hyökkäysvaaraa ovat kylväneet leveimmin hartioin kärki Simo Roiha ja keskikenttäpelaaja Vertti Hänninen. Kokkolalaisille erittäin tuttu Roiha onkin maalipörssin toisena 9 osumallaan. 19-vuotias Hänninen valittiin elokuun kuukauden pelaajaksi, viimeistellen sarjakärjen viidessä ottelussa hulppeat viisi maalia. Ei ole kuitenkaan syytä unohtaa serbikärki Srdjan Vujaklijaa, joka oli pitkään pois loukkaantumisen takia, mutta kentille palattuaan ”Vuja” on tehnyt voittomaalin kahdesti viimeisessä kolmessa ottelussa. Puolustuspään vasemmalla laidalla Jussi Niskan ja Rodrigon oman pään pelaaminen laitetaan Vihreän ryminän edessä todelliseen testiin.


Valmiina Lapin sotaan


Vihreiden vertailukaksikoksi voidaan hyvällä syyllä nostaa Oke Akpoveta ja Kristian Andersen. Kärkipelaaja Akpoveta on lunastanut kaikki odotukset iskemällä yhdeksään otteluun kuusi osumaa. Andersen keskittyy luovana taiturina enemmän maalipaikkojen rakenteluun, mutta taitaa myös maalinteon. Pallo-Veikkojen lennossa myös Harri Heiermann on löytänyt pelaamiseensa uuden vaihteen, mikä tuo oman aseensa Vihreiden hyökkäysarsenaaliin. Vidjeskogin alaisuudessa KPV on onnistunut ennen kaikkea tilkitsemään vuotaneen puolustuksen. Sunnuntain päätöskierroksella suurinta päänvaivaa Vihreille aiheuttaakin laitapuolustaja Kyle Curingan pelikielto. Jos mainiosti toiminutta linjaa ei haluta rikkoa, ykkösvaihtoehto jenkkipelurin suoraksi korvaajaksi lienee vähille peliminuuteille jäänyt Jusa Ihalainen.kpv logo.png