Raportti (KPV - TPS)

Monet ennakkokaavailut povasivat Kokkolan Pallo-Veikkojen ja Turun Palloseuran välisestä ottelusta brittifutishenkistä taistoa, ja sitä se suurelta osin olikin.

Lähes helteisellä Keskuskentällä ei nähty taiteellisia hienouksia, mutta sitäkin enemmän tiukkoja kaksintaisteluja ja sitkeää yrittämistä. Lopulta kahden suoraviivaisen joukkueen koitos päättyi varsin oikeudenmukaiseen 1-1-tasatulokseen.


Ottelu käynnistyi alusta asti tasaisella ryminällä, jossa parhaat paikat syntyivät molemmissa päissä erikoistilanteista. Näistä suurinta varaa tuotti Pallo-Veikkojen kulmapotku, mutta keltainen vierasjoukkue pystyi juuri ja juuri peittämään Justus Lehdon jatkoyrityksen.


Vartin kohdalla nähtiin ikävä tapahtuma, kun ”Haris” Chantzopoulos taisteli louhikkomaisen kosketuksensa jälkeen irtopallosta, liukuen samalla tahattomasti Oskari Jakosen jaloille. Jakonen loukkasi tilanteessa itseään, ja Chantzopoulos sai ansaitusti ”tummankeltaisen kortin”.


Loppujakson parhaat tilanteet tarjoutuivat Albijon Muzacille, mutta Hemmo Riihimäki poimi Tepsi-kärjen yritykset kuin kesän ensimmäiset mansikat valmiiksi peratusta muovirasiasta.


KPV tuli toiselle jaksolle väkevästi, ja iskikin kamppailun avausmaalin 49. minuutilla, kun vaaralliset kulmapotkut saivat jatkoa. Kyle Curinga tarjoili oivan laakapallon takatolpalle, josta pirteästi pelannut Lehto jatkoi pallon keltaisen puolustuksen läpi verkkoon.


Tepsi sai kuitenkin kaipaamansa tasoituksen tovia myöhemmin. Pitkän hyökkäyksen päätteeksi Sonny Hilton suojasi boksissa hyvin palloa ja tarjoili sen taaksepäin Jesper Karlssonille, joka malttoi vielä ohittaa Tommi Saarisen, ja fyysinen keskikenttämies oli ikään kuin pakotettu rikkeeseen. Muzaci astui ampumaan rangaispotkua, ja tälläkin kertaa Riihimäki oli viedä pidemmän korren, mutta pallo kimpoili KPV-veskarin kropan kautta maaliin.


76. minuutilla KPV oli siirtyä uudelleen johtoon, kun Angel Zapata tarjosi oivallisen keskityspallon vaihdosta tulleelle Santeri Mäkiselle, mutta nuoren keskikenttämiehen pusku nousi hieman maalin yli.


KPV pääsi lopussa vielä yhden miehen ylivoimalle, kun vieraiden Samuel Mahlamäki loukkaantui melkeinpä saman tein kentälle tultuaan, TPS-luotsi Jonathan Johanssonin ollessa jo käyttänyt joukkueensa kaikki kolme vaihtotapahtumaa. Vihreiltä puuttui lopun rutistuksesta kuitenkin se viimeisin, tiikerisilmäinen terä.


Lopulta pulssia vahvimmin nostatti Tepsin vasta 15-vuotias Jasper Jalonen, joka rakensi itselleen vielä lisäajalla hyvän maalipaikan, mutta Riihimäki torjui nuorukaisen laukauksen eleettömän varmasti. Näin ollen pisteet tasattiin helatorstain lämmössä numeroin yksi-yksi.kpv logo.png