Raportti (KPV - MUSA)

Musan Salama haki Kokkolan Keskuskentältä kolme pistettä tyrmäävän avauspuolikkaan myötä. Vihreä kotijoukkue paransi peliään toisella jaksolla, mutta kahden osuman etumatkasta saatiin kirittyä vain toinen. Näin ollen kamppailu päättyi porilaisen MuSan voittoon lukemin 1-2 (0-2).

Päävalmentaja Niko Kalliokoski koitti herätellä Vihreää joukkuetta muutamalla muutoksella, joista näkyvin oli Jan Heinosen nostaminen keskuspuolustuksesta keskikentän pohjalle ja puolestaan Tommi Saarisen tiputtaminen keskustassa toppariksi. Tästä huolimatta ottelun alkua, ja oikeastaan koko ensimmäistä jaksoa, hallitsi suvereenisti MuSa.


Vieraiden avausmaali nähtiinkin jo 7. minuutilla. Naoki Maeda antoi vapaapotkun lyhyenä Joonas Rantalalle, joka lähetti korkean kaaripallon maalille, mistä pelivälineen suti sisään John Frederiksen, Vihreiden puolustuksen kehnon kommunikaation ja pehmeän pelaamisen avustuksella.


Johtomaalin myötä MuSa vain lisäsi kierroksia - ja KPV oli ottavana osapuolena. Frederiksenin komean puskun torjui vielä tolppa ja Matias Koskisen läpiajoviimeistelyn Hemmo Riihimäki, mutta 37. minuutilla maaliverkko heilui toistamiseen. Maeda tavoitti komealla läpisyötöllä Jyri Kiurun, joka otti kilpajuoksussa ovelasti vauhdin pois, pedaten itselleen vetopaikan, ja laukoi pallon komeasti oikeaan yläkulmaan.


Vaisun avausjakson jälkeen toiselle puolikkaalle marssi sisuuntunut KPV, mukanaan Justus Lehdon korvannut Sebastian Mannström. Pallonhallinnan ja monipuolisemman syöttöpelin kautta myös kärki Eetu Rissanen saatiin paljon paremmin mukaan peliin. Ensin ”Rise” puski Angel Zapatan keskityksestä pallon rimaan ja tovia myöhemmin haastoi terävästi boksin sisällä MuSa-puolustuksen, pakottaen mustapaitojen kapteenin, Samuli Virtasen rikkeeseen. Rangaistuspotkusta kavennusosuman laukoi vuorenvarmasti puolestaan Vihreiden kapteeni Mannström.


KPV haki vielä reilun puolen tunnin ajan kuumeisesti tasoitusta, mutta MuSa puolusti joukkueena tiiviisti ja pystyi pitämään Vihreät poissa huipputonteilta. Loppujen lopuksi parhaat tilanteet syntyivätkin vieraille, mutta sekä Juho Heikkisen että Maedan viimeistelyt jäivät kesyiksi.


Musan Salama nousi voiton myötä jo sarjakakkoseksi. Pallo-Veikoille tappio oli neljäs peräkkäinen, ja joukkue jatkaa sarjan peränpitäjänä. Vihreillä on kuitenkin jo torstaina tilaisuus parannella asemiaan, kun Kokkolaan matkustaa IF Gnistan.kpv logo.png