Raportti (KPV - KLUBI 04)

Kokkolan Pallo-Veikkojen mollivoittoinen kausi sai jatkoa, kun Vihreät menettivät lauantaina kahteen otteeseen johtoasemansa ja otteensa kolmesta pisteestä. Klubi 04:sta vastaan pelattu kamppailu päättyi lopulta lukemiin 2-2 (1-1).


KPV sai otteluun haluamansa alun, kun jo 4. minuutilla puolustaja Stanley Amuzie puski Vihreät johtoon, Sebastian Mannströmin mainiosti takatolpalle kiertäneestä kulmapotkusta. Vierasjoukkue Klubi 04 otti kuitenkin pian pallonhallinnan ja tasoitti myös lukemat. Carper Terholle avautui pallonhallintajakson lopuksi tilaa boksin edustalle, KPV-vahti Hemmo Riihimäki kykeni vielä nipin napin torjumaan Terhon laukauksen, mutta paluupallon lakaisi sisään kärki Agon Sadiku.


Tasoituksenkin jälkeen Nollanelonen jatkoi kamppailussa kuskin paikalla. Klubi pystyi ohittamaan Vihreiden hyökkäysprässin melko vaivattomasti ja sai hallita pallonhallinnan kautta pelinkulkua, eli pelata mukavuusalueella. Eritoten Saku Heiskanen ja Terho olivat aktiivia ja laukoivat hanakasti, mutta Riihimäki sai pienestä hermoleikkipomputtelusta huolimatta pysäytettyä kaksikon pallot. Vihreillä oli myös oma hetkensä puolen tunnin kieppeillä, mutta Eetu Rissasen ja Angel Zapatan viimeistelyistä puuttui ”snipermainen yty”.


KPV tuli toiselle jaksolle ryhdistäytyneenä ja loi tasaisesti painetta matkustajan paikalle joutuneen Klubin päätyyn. Vihreät siirtyivätkin 64. minuutilla ansaitusti jälleen johtoon, ja jälleen erikoistilanteesta, kun Kyle Curingan pitkän rajaheiton jatkopallo kimpoili aina Justus Lehdolle, joka tykitti pelivälineen napakasti verkkoon.Klubin valmentaja Mika Väyrynen herätteli joukkuettaan takaa-ajoon vaihdoilla. Näytti kuitenkin pitkään siltä, että KPV pystyy puolustamaan Nollanelosen pois vaarallisilta maalipaikoilta. Klubi 04 nosti riskitasoa sitä mukaa, kun minuutit hupenivat pelikellossa, Pallo-Veikkojen passivoituessa odottamaan loppuvihellystä. Lopulta tämä loi puitteet viime hetken tasoitusmaalille. Heiskanen ohitti vartijansa määrätietoisesti ja laukoi jälleen voimalla laatikon takaa. Riihimäki torjui pallon taas eteensä, ja irtopallon liukui salamana sisään Vihreiden puolustuksen edestä vaihdosta tullut Kai Meriluoto.


”Erikoinen jalkapallo-ottelu,” kommentoi Klubi-koutsi Väyrynen 2-2-tulokseen päättynyttä kamppailua, ”molemmilla joukkueilla oli selkeät hyvät ja huonot vaiheensa.” Oikeastaan tämä erikoisuus on ollut varsin tavanomaista Vihreiden otteissa: episodimainen draamankaari, jossa otteet ailahtelevat rajustikin. Lauantaina Vihreä joukkue pystyi kuitenkin tekemään paikoistaan kaksi osumaa, mikä antaa oivan mahdollisuuden voittamiseen, mutta tälläkin kertaa myös vastustaja rokotti Pallo-Veikkojen virheistä turhan useasti.


Pallo-Veikkojen ottelut jatkuvat perjantaina 16.7. Tepsin vieraana Kupittaan Veritas Stadionilla.


kpv logo.png