Raportti (KPV - JIPPO)

KPV:n ja Jippon kohtaaminen päättyi lukemiin 1-0. Kyseessä oli KPV:lle kolmas kotivoitto putkeen.


Lähtökohdat: Kotijoukkueen valmennus pääsi valitsemaan laajasta ryhmästä kokoonpanon kotiotteluun Jippoa vastaan. Loukkaantumistuvalta on palannut pelaajia harjoitusvahvuuteen eikä pelikieltojakaan ollut joukkueella, niin ”vihreät” pääsi otteluun hyvistä lähtökohdista.

Ottelu alkoi kotijoukkueelta vahvasti, kun isännät siirtyivät jo ottelun kolmannella minuutilla johtoon. Kotijoukkue kierrätti pallon oikealta laidalta vasemmalle Kyle Curingalle, jonka syöttö selustaan löysi Harri Heiermannin. Viimeisissä peleissä tehokkaalla pelipäällä ollut Heiermann löysi takaviistosta hienosti Kristian Andersenin, joka viimeisteli takakulmaan ja numeroiksi 1-0. Avausmaali oli kotijoukkueen kannalta helpottava, sillä vierailija Jipon päästessä ottelussa johtoon olisi ottelun luonne muuttunut ja vierasjoukkue päässyt pelaamaan vahvuuksillaan matalassa blokkipuolustuksessa.


Ottelun ensimmäinen jakso oli Palloveikkojen selkeää pallonhallintaa ja kotijoukkue loi muutaman hyvän maalipaikan sekä tukun puolittaisia paikkoja ,joilla olisi voinut ratkaista pelin jo ensimmäisellä puoliajalla. Pelikellon näyttäessä kymmentä minuuttia pääsi Oke Akpoveta huippupaikkaan, kun hän ohjasi Christ Kuoadion tarkan keskityksen 6-metristä yli maalin. 15- minuuttia tästä ja Heiermann ohittaa Jippo-puolustuksen ja laukoo pienestä kulmasta, mutta Jirko Sorsa torjuu.


Ottelun 30-minuutilla irtopalloon ensimmäisenä Curinga, mutta laukaus 25-metristä reilusti yli maalin. 33-minuutilla ”vihreät” iskevät nopeaan vastahyökkäykseen vasemmalta laidalta. Andersen vapauttaa Akpovetan vauhtiin, jonka syöttöyrityksen Severi Kähköselle maalin edestä katkoo Jippo-puolustus.


KPV:n hyvä jakso jatkuu ja ottelun 37-minuutilla Adam Vidjeskog pelaa upeasti Jippo-toppareiden välistä pallon Kuoadiolle jonka kovan keskityksen väliin ehtii hienosti Jippo-maalivahti Sorsa ennen vihreäpaitoja. Muutama minuutti edellisestä ja Akpoveta riistää pallon Jippo-toppari Samuli Höltältä ja säntää maalintekoon. Akpoveta nurin, mutta erotuomari Toni Pohjoismäki ei näe tilannetta rikkeen arvoisena.

Vielä ennen taukovihellystä KPV on saada lahjan, kun pallo ajautuu Jippo-pelaajasta paitsioasemassa olleelle Andersenille, jonka keskitys ohittaa koko keltapaitaisten puolustuksen, mutta Akpoveta ei ihan ylety ohjaamaan palloa verkon perukoille.

Vierasjoukkue hätyytteli kertaalleen KPV:n Sergei Lazarevin vartioimaa maalia. Ottelun ainoasta vierasjoukkueen kulmapotkusta pallo ajautuu Jipon vasemmalle laidalle, josta peliväline toimitetaan takaisin maalille ja Hölttä pääsee puskemaan, mutta pallo sivuverkon väärälle puolelle.


Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäisellä jäätiin. Kotijoukkue liikutti palloa ja vierailija tyytyi puolustamaan syvällä omalla alueella kytäten mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin.

Toisen puoliajan ensimmäinen vartti toi kotijoukkueelle kolme mahdollisuutta lisätä johtoaan. Ensin kulmapotkun jälkitilanteesta kapteeni Sebastian Mannström pääsi laukomaan vastapalloon, mutta veto kilpistyi maalin edustalla Jipon pelaajamassaan. Hetkeä myöhemmin ja Mannström vapautti Kähkösen puolittain läpi, mutta ”Seukan ” laukaus painui pikkuisen takatolpan ohi. Juuri ennen tunnin täyttymistä pääsi Akpoveta laukomaan Kuoadion keskityksestä, mutta veto suuntautui yli maalin.


Jipon toisen puoliajan ainoa maalintekoyritys siunaantui 65-minuutilla Joona Hiltuselle, jonka 25-metristä lähtenyt laukaus painui yläriman kautta yli kotijoukkueen maalin.

Ottelun viimeiset 25-minuuttia palloa pelattiin Jipon kenttäpäädyssä eikä vihreiden penkillä ollut isompaa paniikkia johtoaseman menettämisen suhteen, sen verran hyvällä kenttätasapainolla kotijoukkue haki vapauttaa toista maalia. Enempää maaleja ei hallinta kuitenkaan tuottanut, vaikka maalipaikkoja siunaantui niin Akpovetalle, Curingalle, Heiermanille kuin Andersenillekin.


Ottelussa ei kotijoukkueelle varoituksia nosteltu ja pahemmilta loukkaantumisiltakin vältyttiin, joten kotijoukkue pääsee valmistautumaan hyvistä asetelmista Keskiviikon EIF-otteluun.

Voitto nosti KPV:n sarjataulukossa sijalle 7 ja Palloveikot jatkaa tiukasti metsästystä paikasta ylempään loppusarjaan.


KPV:n seuraava ottelu on tulevana keskiviikkona 15.9 kello 17.30 alkaen, jolloin vihreät kohtaa Keskuskentällä EIF:n Tammisaaresta.kpv logo.png