Raportti (KPV - FF JARO)

Rantaderbyssä nähtiin tiukkaa taistoa, kuumia tunteita sekä kaksi maalia, jotka molemmat tekivät vierasjoukkue FF Jaro – ja näin ollen suvereenista pallonhallinnasta huolimatta KPV jätettiin puntaroimaan tappiota onton tyrmistynein miettein.

Ottelun alku oli tasaista tunnustelua. Jo 13. minuutilla Jaro iski kuitenkin tärkeän avausmaalin, ensimmäisestä tilanteestaan. Juuso Aallon antamasta kulmapotkusta käytiin tiukka taisto, mutta irtopallon keräsi taustalla vaaninut Toro, jolla oli Vihreiden nukkuessa aikaa ottaa pallo vielä haltuunsa ja laukoa peliväline ohi maalivahti Hemmo Riihimäen.


Tappiolle joutunut KPV alkoi hallita suvereenisti kenttätapahtumia ja loi tasaisen tappavasti maalitilanteita. 22. minuutilla Angel Zapatan keskitys tippui erinomaisesti Eetu Rissaselle, mutta kärjen puskuyritys oli puolustuksen puristuksessa turhan arka. Hetkeä myöhemmin Jaron puolustus peitti akrobaattisen uhrautuvasti Justus Lehdon ja Adam Vidjeskogin laukaukset avopaikoista. Vaaralliset hyökkäyssommittelut näyttivät ajoittain jo varmoilta maaleilta, mutta viimeinen ratkaisu jäi hakemaan tarkkaa osoitetta ja viimeistä ovea kuin pikaruokakuski.


Jakson lopulla rantaderbyn kuuma tunnelma alkoi läikkyä fiksun tunnepelaamisen yli, ja erotuomari Jani Laaksonen joutui vilvoitella pelaajia varoituksilla. Sama teema näkyi toisen jakson alussa, varsin ikävästi Vihreiden kannalta, kun kolhun saaneen Tommi Saarisen korvannut Karolis Chvedukas tummensi holtittomalla pelaamisellaan hetki sitten saamansa keltaisen kortin punaiseksi. Kun Vihreän joukkueen kahdestoista pelaajakin eli kotiyleisö puuttui kamppailusta, tuli ulosajo erittäin ikävään paikkaan, ja teki niin sanotusti väsytetyn kalan nappaamisesta todella haastavaa.


KPV ei silti luopunut vajaamiehisenäkään pallonhallinnasta, vaan jatkoi tiukasti takaa-ajoa. Taisteluasenteesta Vihreää joukkuetta ei voi ainakaan syyttää, mutta loppua kohden hyökkäyksistä uupui yrityksestä huolimatta organisoitu joukkueryminä. Lopulta riskitasoa nostettaessa Jaro sinetöi ottelun hyvin pelatulla vastaiskuosumalla, jonka viimeisteli Aallon syötöstä Alex Ramsay.


Tappio oli hyvin pelanneille Pallo-Veikoille varsin katkeraa kalkkia. Vaikka KPV oli paikallistaistossa suurelta osin vieraita edellä, FF Jaro taisteli joukkueena upeasti ja teki ne ratkaisevat asiat Vihreitä paremmin.kpv logo.png