Raportti (FF Jaro - KPV)

Tänään sunnuntai-iltana oteltiin Pietarsaaressa, kun kauden toinen ”rantaderby” päättyi maalittomaan tasapeliin.


KPV teki voittoisan Gnistan-ottelun jälkeen 2 pelaajavaihtoa aloituskokoonpanoon, kun pelikieltoaan sovittavan Angel Zapatan tilalle palasi pienestä kolhusta toipunut Sebastian Mannström ja Harri Heiermanin korvasi Justus Lehto.


Ottelu alkoi tunnustelevissa merkeissä ja molemmat joukkueet pyrkivät avaamaan peliä pidemmillä syötöillä hyökkääjille sekä vastustajan prässin puuttuessa laitakaistojen kautta. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli vierasjoukkueelta ”oman pelin” hakemista. KPV koki myös

kaksi takaiskua ottelun alkuvaiheessa kun ottelun 13 minuutilla Justus Lehto jouduttiin ottamaan vaihtoon ja hänen tilalleen tuli vahvan ottelun Keskiviikkona pelannut Harri Heiermann. Vaihdon jälkeen Jaro sai hetkellisesti otteen ja saikin kaksi vapaapotkua, joista ei kuitenkaan onnistunut saamaan laukausta maalia kohden.


Kotijoukkueen paras maalipaikka tuli ottelun 24`minuutilla kulmapotkusta, kun Guillermo Sotelon antama kulmapotku päätyi Jaro-hyökkääjä Chrisantusille, jonka puskun vihreiden maalivahti Lazarev kuitenkin helposti torjui. Ottelun 31 minuutilla KPV oli pakotettu toiseen vaihtoonsa, kun kapteeni Sebastian Mannström joutui jättämään kentän. Puoliajan loppua kohden painopistettä saatiin siirrettyä kohti kotijoukkueen maalia ja muutaman kulmapotkun ja jakson lopulla tulleilla Andersenin ja Heinosen laukauksilla päästiin puolittaisille paikoille.


Tauolla KPV joutui tekemään jo kolmannen vaihdon, kun Haris Chantzopoulos joutui ensimmäisellä puoliajalla saaman ”tällin” takia tulemaan ulos kentältä ja Tommi Saarinen tuli keskikentälle tiputtaen Jan Heinosen toppariksi Chantzopouloksen paikalle.


Toista puoliaikaa oli pelattu vain 2 minuuttia, kun Oke Akpoveta huudatti vieraskannattajia , mutta maali hylättiin paitsiona. KPV jatkoi painaen päälle luoden toisen puoliajan ensimmäisen 5 minuutin aikana 3 hyvää maalipaikkaa, joista parhain Akpovetan läpiajo pysähtyi Jaro maalin etutolppaan. Seuraavat 10 minuuttia kotijoukkkue Jaro otti enenmän otetta pelistä mutta vaaralliset maalipaikat loistivat poissaolollaan. Jaron parhaat paikat osuivat ottelun loppupuolelle jolloin sekä Haglund että Strengh pääsivät laukomaan 16-metrin rajan takaa, mutta kuitenkin molemmilla kerroilla metrin verran ohi Sergei Lazarevin maalin.


KPV oli ryöstää pisteet mukaan ensiksi Kyle Curingan pitkän sivurajaheiton jälkeisestä tilanteesta, kun Kristian Andersen pääsi jatkopalloon käsiksi, mutta laukaus painui sivuverkkon väärälle puolelle. Toinen mahdollisuus aukesi vielä ottelun loppuminuuteilla kun loukkaantumisesta toipunut Santeri Mäkinen pääsi puskemaan Kristian Andersenin antamaan sivuvapaapotkuun, mutta pusku suuntautui liiaksi kohti Savchenkoa.


Tuloksen myötä KPV jatkaa vielä sijalla 11, mutta 4-pistettä ja nolla päästettyä maalia viikon kahdesta vierasottelusta antavat hyvät lähtökohdat ottaa kauden ensimmäinen kotivoitto viikon päästä.


KPV:n ottelut jatkuvat ensi viikonloppuna, kun Kokkolaan saapuu MP Mikkelistä. Ottelu pelataan Keskuskentällä Lauantaina 7.8 kello 17.00 alkaen.


Kokoonpanot:


Jaro: 4-2-3-1: Savchenko, Haglund – Reid – Byskata – Sotelo, Kronholm - Toro, Myrevik – Chrisantus – Remesaho, Strengh.

KPV: 4-2-3-1: Lazarev, Kouadio – Chantzopoulos (46' Saarinen) - Amuzie - Curinga, Heinonen – Vidjeskog, Mannström (31' Mäkinen) - Lehto (13' Heiermann) - Andersen, Akpoveta.


Tilastot: Jaro - KPV

Pallonhallinta: 47% - 53%

Maalintekoyritykset 7 - 11

Laukaukset maalia kohti 1 - 5

Laukaukset ohi maalin 6 - 6

Kulmapotkut 3 - 5

Maalivahdin torjunnat 5 - 1

Varoitukset 2 - 4kpv logo.png