Ottelutärpit KPV - JIPPOHyvällä fiiliksellä


Jos koit otsikon yhtään provosoivana, et ole valmis. Kokkolan Pallo-Veikoille tärkein pohjatyö ja edellytykset hyvään otteluun onkin käsitellä ja nollata Rovaniemen pettymys. Alempi jatkosarja pitää pelata täydellä Vihreällä sydämellä ja sata lasissa. Joensuu Jippo on iskukykyinen ryhmä, joka kärkkyy vielä nälkäisenä Ykkösen sarjapaikkaa. Jos lauantaina sataa, kuten ennusteissa povataan, asenteen rooli kasvaa entisestään. Vihreillä pitää olla takki kiinni ja fokus terävänä tässä hetkessä.


Lappeenrantalaisten taisteluilme


Joensuun Jippo on varsin yhtenäinen, joukkueena hyvin taisteleva ryhmä, jossa vastuu on jaettu tasaisesti pelaajien hartioille. Nimilistasta voidaan poimia tarkkailuun Hiltusen hyökkääjäveljekset Joona ja Jere, kapteenitoppari Topi Pasi sekä maalivahti Nuutti Kaikkonen. Vasta 18-vuotias Kaikkonen sai torjuntavastuun viime ottelussa Gnistania vastaan, ja totuttu ykkösvahti Jirko Sorsa sai istua penkillä. Päävalmentaja Jussi Leppälahti ei jatka joukkueessa ensi kaudella, millä voi olla omat psykologiset vaikutuksensa, joukkueeseen ja keltapaidoissa onkin nyt kysyntää johtajuudelle pelikentän sisällä. Keskikenttäpelaaja Tommi Tainio huilaa lauantain ottelun korttitilin täyttymisen takia


Pelin kuva ja kiintopisteet


Pelin kuvasta voidaan odottaa varsin erilaista kuin Rovaniemellä. Lähtökohtaisesti Jippo vetäytyy puolustamaan joukkueena alhaalle ja iskee tilanteen tullen nopeasti ylöspäin. Tällöin avainasemassa ovat hyökkäyspään luovat syötöt ja vapaan tilan löytäminen sekä nopea reagointi joukkueena puolustuspelaamisessa. Lisäksi omat mahdollisuutensa ja uhkansa luovat erikoistilanteet.


Vihreiden pelaajatilanne


Vihreiden Adam Vidjeskog on lauantaina pelikiellossa, mutta Kyle Curinga puolestaan sovitti oman pannansa ja palaa kokoonpanoon. Odotettu siirto olisi paluu aiempaan puolustuslinjaan, jolloin Stanley Amuzie ottaa paikkansa topparina ja Jan Heinonen nousee keskustan pohjalle Adamin paikalle. Tommi Saarinen ja Eetu Rissanen puuttunevat vielä kokoonpanosta loukkaantumisten takia.


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


KPV - JIPPO la 25.9 klo 15:00 Kokkolan Keskuskentällä.kpv logo.png