Otteluraportti VPS-KPV la 1.8.2020: Pettymyksien sarja sai jatkoa

KPV:n alavireinen alkukausi jatkui Vaasassa teknisellä tyrmäyksellä. Lopulta rökäletappio kirjattiin Elisa Stadionilla numeroin 4-1.

Pohjanmaan derbyn piti olla Pallo-Veikkojen uuden tulemisen paikka, mutta toisin kävi. Aktiivinen alku ei tuottanut tulosta, minkä jälkeen ottelu alleviivasi – kuin liioitellen – Vihreiden peliä vaivanneita ongelmakohtia. Hyökkäyspeli oli sekavaa ja mielikuvituksetonta puuroa, josta puuttui luova yhteispeli, laitojen virtaus, haastot ja dynaamisuus kaiken kaikkiaan.


Lauantaina myös puolustuspelaaminen oli todella epävarmaa ja hapuilevaa. Puolustukselta nähtiin maalivahti Sergei Lazarevia myöten käsittämätön määrä vääriä ratkaisuja, harhasyöttöjä, merkkausvirheitä sekä ylipelaamista väärässä kohtaa. Tuloksena oli kaikkiaan neljä päästettyä maalia, joista vastasivat Steven Morrissey, Aatu Laatikainen ja Sebastian Strandvall kahdesti rankkarista. Kahden miehen keskusta yritti tasapainoilla hyökkäyksen ja puolustuksen välillä, mutta joukkuetasapaino ja roolitus näytti sekavan huojuvalta. Vihreiden ainoan osuman iski kapteeni Sebastian Mannström varmasti täplältä vasempaan yläkulmaan.


Tulos ja peli-ilme on joukkueelle valtava pettymys. Suurin odotuksin kauteen lähtenyt KPV on kerännyt viidestä ottelusta vain viisi pistettä ja majailee sarjassa vasta sijalla yhdeksän. Tästä syystä on aika katsoa peiliin ja reagoida ennen kuin on liian myöhäistä. Pallo-Veikot ja Jani Uotinen ovatkin purkaneet Uotisen päävalmentajasopimuksen. Vielä on 17 ottelua jäljellä ja 51 sarjapistettä jaossa.


KPV tiedottaa valmennusorganisaation muutoksista lähiaikoina. Seuraava ottelu pelataan jo keskiviikkona Keskuskentällä SJK Akatemiaa vastaan. Muutosten merituulet puhaltavat väkevänä kohti parempaa.

kpv logo.png