Otteluraportti SJK Akatemia-KPV ke 30.9.2020: Satunnaisten pettymysten sarja sai jatkoa!

Vihreiden satunnaisten pettymysten sarja sai jatkoa Seinäjoella, kun sarjajumbona otteluun lähtenyt SJK Akatemia voitti KPV:n lukemin 2-0 ja nousi taulukossa MyPan ohitse. Samalla tämä oli ravisteleva muistutus Vihreille, ettei sarjapaikkakaan ole itsestäänselvyys.

Pohjanmaan paikallistaiston käsikirjoitus mukaili Vihreiden aiempia tappio-otteluita. KPV liikutti valtaosan ajasta palloa keskialueella ja loi ajoittain maaliaihioita, mutta viimeistelyistä puuttui määrätietoinen, tulikivenkatkuinen terä. Ennen kaikkea ensimmäisellä jaksolla Pallo-Veikkojen olisi pitänyt pystyä tekemään paikoistaan tärkeä avausmaali, ja toisenkin jakson alussa Aleksi Pahkasalo pomputteli pallon ylärimaan – muttei ikinä maaliin asti.


Ja sitten kun vastustaja saa etsikkoaikansa, se iskee kovaa, ja niin teki myös SJK Akatemia. 59. minuutilla Omar Adawin laidanvaihto tavoitti mainiosti Jyri Kiurun, jonka kovan laukauksen Miika Töyräs torjui eteensä ja hyvässä vireessä oleva Jeremiah Streng lakaisi irtopallon sisään – Vihreiden puolustuksen ollessa joka alueella askeleen myöhässä. Kun edellisestä osumasta oli kulunut vain neljä minuuttia, Robbie Malolo iski lukemat jo kahteen-nollaan, Strengin Vihreiden puolustusta nöyryyttävästä, hienosta esityöstä.


Vihreät aloittivat tämän jälkeen takaa-ajon, mutta Seinäjoen illassa ruuti oli toivottoman märkää ja Akatemian maalivahti Mehdi El Moutacim tolppien välissä valppaana. Viimein lisäajalla Elias Ahde sai pallon maalin perukoille asti, mutta tilanne tuomittiin niukasti paitsioksi. Näin ollen ottelu päättyi Akatemian 2-0-kotivoittoon päätuomari Pietu Niinimäen pillinvihellysten saattelemana.


”Se halu, millä pelaajat taistelivat ja pyrkivät voittamaan ottelun, oli jälleen mahtava”, kommentoi Akatemian vastuuvalmentaja Tommy Dunne suojattiensa esitystä ottelun jälkeen. Vihreiltä tämä fallistinen kipinä puuttui täysin, ja sitä lähdetäänkin etsimään sunnuntain kuumaan derbyyn, jossa vastaan asettuu rakas vihollinen FF Jaro.

kpv logo.png