Otteluraportti: KPV-VPS la 6.2.2020

Kokkolan Pallo-Veikot ja Vaasan Palloseura tasasivat pisteet Kippari-hallissa käydyssä Suomen Cupin ensimmäisen lohkokierroksen ottelussa lukemin 1-1.

Vepsu hallitsi kenttätapahtumia, mutta kummallakin joukkueella oli saumat voittoon. Vihreät voivat kuitenkin olla vaasalaisia tyytyväisempiä, että erittäin nuoren miehistön sisukas taistelu palkittiin pisteellä.


KPV iski aina tärkeän avausmaalin jo 6. minuutilla, kun laitapuolustaja Kyle Curinga täräytti pallon kulman jälkitilanteesta oikeaan alakulmaan, ohi maalivahti Tuomas Pöyhösen. VPS otti tämän jälkeen pallonhallinnan, mutta Vihreät puolustivat joukkueena yhtenäisesti, eikä mustavalkoinen vierasjoukkue päässyt vaarallisille maalipaikoille. Sitä vastoin KPV iski muutaman kerran terävästi. Lähimpänä maalia oli pirteästi esiintynyt Santeri Mäkinen, jonka laukaus tärähti pystypuuhun.


Toisella jaksolla Vepsu lisäsi kierroksia koneeseen. Lopulta tasoitus syntyi nopeasta vastahyökkäyksestä, kun Aleksi Pahkasalo keskitti kovan laakapallon maalille, ja Kalle Multanen oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan puskien pallon KPV-vahti Hemmo Riihimäen yli verkkoon. VPS haki loppuun asti johtomaalia, mutta joukkue ei löytänyt keinoja päästä huippuvaarallisille maalipaikoille. Lopulta Vihreiden loistavasti pelannut Mäkinen oli kruunata ottelunsa tuomarin antamalla lisäajalla, mutta laukaus karkasi hieman takakulman ohi. Muista onnistujista voidaan mainita tasapainoisen ottelun keskikentällä pelannut Harri Heiermannin sekä ikitaistelija Curinga. Mutta hattua voidaan nostata koko joukkueelle, jonka keski-ikä lauantaina oli reippaasti vuonna 1999 rakennettua Kippari-hallia nuorempi.


Valmentaja Niko Kalliokoski oli suojattiensa esitykseen syystäkin tyytyväinen: Lähtökohtiin huomioiden tämä on meille hyvä tulos. Myös se tapa, jolla joukkue yhtenäisesti puolustuspeliä pelasi, antaa aihetta tyytyväisyyteen.


Pallo-Veikkojen Cup-taival jatkuu lauantaina 13.2. Tellushallissa rakkaan FF Jaron vieraana. Odotettuun paikallisotteluun Vihreä joukkue saa pelimiehiä takaisin toipilasosastolta ja lähtee taistoon entistä valmiimpana.


kpv logo.png