Otteluraportti KPV-SJK Akatemia ke 5.8.2020: Mikä se on? K-P-V!

KPV kaatoi keskiviikkona SJK Akatemian hallitun esityksen jälkeen lukemin 4-0. Rutiinivoittoa enemmän esitys oli kohutun päävalmentaja Miika Juntusen tulikaste ja uuden projektin alkuaskeleet.

Ottelun alku oli vielä tarkkailevaa ja suuntaa hakevaa. Akatemialla oli paikkansa iskeä avausmaali, mutta nuori maalivahti Miika Töyräs torjui kuitenkin komeasti Oskar Pihlajan laukauksen. Tämän jälkeen pelinhallinnan otti KPV. 19. minuutilla tulokaslaituri Aboubakar Doumbia pääsi lopulta käsiksi Samu Laitisen pitkään avaukseen ja sijoitti pallon helposti verkkoon. 37. minuutilla Sebastian Mannström liukui upeasti Mehdi El Moutacimin torjuman jatkopallon verkkoon hyvän sommitelman sinetiksi. Tovia myöhemmin kapteeni laukoi toisen maalin takanurkkaan pitkän pyörityksen päätteeksi. Peli oli käytännössä taputeltu. Toisella jaksolla aktiivinen joukkueprässi näytti vielä tehonsa: Aleksi Tarvonen ohjasi pallon tyhjään verkkoon pallonriiston ja nätin sommitelman päätteeksi.


Valmentaja Juntunen toi tulikasteessaan Vihreiden peliin nopealla aikataululla isoja muutoksia: suoraviivaisuutta, aktiivista joukkueprässiä ja lupaamaansa taisteluilmettä. Myös pelaaja- ja roolitusmuutoksia voidaan pitää onnistuneina: näyttöpaikkansa saanut laitapuolustaja Samu Laitinen, keskustan pohjalla pelannut Kyle Curinga ja Aleksi Pahkasalon rinnalla taituroinut Sebastian Mannström olivat joukkueen parhaimmistoa. Mutta ennen kaikkea koko joukkueen kokonaisesitys oli sisuuntunut – siinä oli säkenöivää paloa ja kipinää. Ajan kanssa pelikirjan strategiset elementit alkavat korostua ja hurmos tasaantua, mutta uuden taiston alku oli kaiken kaikkiaan lupaava.


Toki on syytä muistaa, että SJK Akatemian pääpaino on nuorisotyössä, ja sen tuloksellinen päätavoite on sarjassa säilyminen. Vihreiden pelit jatkuvat jo sunnuntaina kotiottelulla rakasta vihollista, hyvävireistä FF Jaroa vastaan, mikä on samalla oiva mittari Pallo-Veikkojen uuden sotailmeen kovasta tasosta.


kpv logo.png