Otteluraportti KPV-MYPA ke 16.9.2020: Yhtä maalijuhlaa

KPV antoi myrskyvaroituksen uudesta tulemisestaan ja murjoi Myllykosken Pallon – kaatosateesta huolimatta erinomaisessa kunnossa olleella Keskuskentän keinonurmella – tenniseränumeroin 6-0.

Vihreät lähtivät otteluun uudella kolmen topparin ja kahden nousevan wing-backin alakertaan pohjautuvalla 3-4-3-pelisysteemillä. Tämä kokeilu tuntui toimivan ainakin myllykoskelaisia vastaan. Joukkue teki kuusi maalia, eikä punamusta vierasjoukkue päässyt edes kunnon maalipaikoille. Erityisesti silmää lämmitti aiempaa aktiivisempi ja määrätietoisesti suoraviivaisempi peliote sekä tehokas laitojen virtaus ja tilan käyttö.


Vihreiden Tommi Saarinen aloitti maalitehtailun 19. minuutilla puskemalla Samu Laitisen antaman kulmapotkun isännän ottein maalin takakulmaan. 28. minuutilla Aleksi Tarvonen poimi vieraitten louhikkopallon matkaansa ja tarjosi hyvin ajoitetun syötön välitilaan juosseelle Elias Ahteelle, jolla oli helppo työ viimeistellä pallo verkkoon. Vielä ennen taukoa KPV iski kolmannen maalinsa: Tarvonen laukoi pienestä kulmasta riittävän tulisesti, eikä MyPa-vahti Otto Huuhtanen saanut vangittua palloa, vaan se lipui takatolpalle Kyle Curingalle, jolla oli edessään tyhjä maali. Pallo varmasti verkon perukoille, ja tuore isä tuuletti maaliaan lapsekkaalla ilolla kuin Aila-myrsky länsirannikon puita.


Toinen puolikas noudatti suurelta osin ensimmäisen jakson kaavaa: kentällä oli vain yksi joukkue, ja se oli KPV. 54. minuutilla Tarvonen tarjoili syötön Aboubacar Junior Doumbialle, joka otti pallon hyvin matkaansa ja nosti pelivälineen kauniisti ohi vastaan tulleen Huuhtasen. Vielä ennen loppuvihellystä KPV kaatoi lisää vettä vieraitten niskaan kahden osuman voimin. 86. minuutilla vaihdosta kentälle tullut Aleksi Pahkasalo laukoi vapaapotkun voimalla ja tarkkuudella maalin takakulmaan. Lisäajan toisella minuutilla nuorimies Pietro Kytölaakso onnistui vielä hienosti, kun kova laukaus pienestä kulmasta pamahti Huuhtasen käsien ohi etuyläkulmaan kuin ilotuliteraketti. Kyseessä oli herran ensimmäinen maali Miesten Ykkösessä.


Vihreiden valmentaja Niko Kalliokoski oli odotetun tyytyväinen suojattiensa otteisiin ja eritoten nollapeli lämmitti ex-topparin mieltä. Myös vieraiden valmentaja Ilkka Mäkelä myönsi ottelun jälkeen Vihreiden ylivoimaisuuden: Olihan KPV tänään hyvä ja taitava, ja ero oli karmaiseva.


Pallo-Veikot matkustavat seuraavaksi pohjoiseen, jossa joukkue kohtaa sunnuntaina 20.9. Raatin stadionilla sarjakärki AC Oulun.


kpv logo.png