Otteluraportti KPV-MUSA la 24.10.2020: Vieraat nollasivat!

Vihreiden otteet kotoisalla Keskuskentällä päättyivät kauden osalta pettymykseen, kun Musan Salama nollasi tehottoman KPV:n. Lauantain taiston ainoan osuman viimeisteli Tobias Laaksonen rangaistuspotkusta

KPV aloitti pelin pirteästi ja oli siirtyä johtoon jo 3. minuutilla, mutta MuSa-kapteeni Jussi Välillä heittäytyi ”Hariksen” lähietäisyydeltä puskeman pallon tielle. Tämän jälkeen Aleksi Tarvonen sai muutamankin oivan tontin tehdä kauden 11. maalinsa, mutta maalivahti Eetu Lindfors veti tilanteissa pidemmän korren.


Ottelu sai 27. minuutin kohdalla huomattavan käänteen, kun MuSan Arttu Virtasen ylipelattu pulkkataklaus päättyi napit edellä Aboubakar Jr. Doumbian jalkoihin, ja keskikenttäpeluri ajettiin suoralla punaisella kortilla ulos. Ylivoiman myötä olisi voinut olettaa, että KPV lisää kierroksia ja juoksuttaa vieraat väsyksiin aktiivisella pelillään, mutta Vihreiden kone yskähteli, eikä virittynyt lentoonsa missään vaiheessa. Sitä vastoin MuSa taisteli joukkueena sisukkaasti ja fiksusti: porilaisjoukkue sai pidettyä välit tiiviinä ja näin ollen linjansa riittävän ylhäällä ja hyökkäsi harkitusti, mutta terävästi.


Lopulta Vihreiden hukatessa paikkojaan Musan Salama iski kuin kirkkaalta taivaalta. Laaksonen laukoi noin 30 metristä kovan, pomppivan laakapallon, jota maalivahti Sergey Lazarev lähti liimaamaan, mutta ns. sylkäisi vaikean pallon eteensä. Juho Heikkinen haistoi tilanteen ja ehti tilanteeseen juuri sopivasti ennen Lazarevia, joka joutui rikkomaan kömpelösti hyökkäyspeluria. Laaksonen sijoitti täplältä kauden ja samalla uran ensimmäisensä maalin Ykkösessä.


Vihreät hakivat aktiivisesti tasoitus. Yksi-yksi-lukemat olivatkin jo tuomarin pilliherkillä huulilla, kun ”Haris” tykitti Aleksi Pahkasalon antaman sivupotkun upealla volleypotkulla maaliverkkoon, mutta tilannetta edelsi KPV:n rike. Lopulta Vihreiden loppukiri jäi harmittavan pehmeäksi, MuSan ottaessa hyökkäyksistä ylimääräisen tilan pois. Näin ollen kolme pistettä matkasivat hyvän taisteluvoiton myötä Poriin.


Kokkolan Pallo-Veikkojen kauden päätösottelu pelataan lauantaina 31.10. klo 16:00, kun Vihreät matkustavat Oulunkylään IF Gnistanin vieraaksi.

kpv logo.png