Otteluraportti KPV-MP la 5.9.2020: Keskuskenttä hiljeni jälleen

KPV:n kolmen ottelun peliviikko päättyi kotitappioon, kun Mikkelin Palloilijat kävivät ryöstämässä kolme pistettä Kokkolasta. Vihreillä oli jällkeen kaikki avaimet voittoon, mutta tutut helmasynnit – ennen kaikkea kehno boksipelaaminen molemmissa päissä kenttää – nakersivat joukkueen peliä kuin kuuluisat piisamit Aake Kallialan mökkilaituria.

KPV aloitti ottelun pirteähkösti ja loi tukuttain puolittaisia maalitilanteita. Parhaimmat paikat tarjottiin Aleksi Tarvoselle, mutta mikkeliläisten veräjänvartija Jonne Uronen oli maalillaan valppaana. Lopulta avausmaalin iski 42. minuutilla valkosiniset vierailijat, jota eräs pikkukatsoja epäili Suomen maajoukkueeksi. Antti-Ville Räisäsen sivuvapari jäi elämään maalin eteen, eikä KPV saanut purettua tilannetta, ja lopulta Jonathan Dunyin ohjasi maalin edustalta Joonas Nissisen kovan laukauksen taidolla ja tuurilla maaliin.


Pallo-Veikot tasoittivat ottelun, kun pelikiellossa oli noin tunteroinen. Tarvonen keskitti vasemmalta laidalta maalille ja Adam Vidjekog juoksi irtopalloon suoraviivaisella palolla – jota nähtiin muuten aivan liian vähän – pakottaen Jiri Haikosen rikkeeseen. Mies nurin ja pallo täplälle. Aleksi Pahkasalo sijoitti rangaistuspotkun tarkasti vasempaan alakulmaan.


Vaihdosta kentälle hypännyt Aboubacar Jr. Doumbia toi virtaa Vihreiden hyökkäykseen. Myös Santeri Mäkisellä oli oma tilaisuutensa iskeä maali, mutta Uronen torjui helpohkosti nuorukaisen kevyen sijoituksen. Ja taas lopulta MP iski johtomaalin. Iiro Äijö jatkoi juuri kentälle tulleen Niila Forselin lähettämän kulmapotkun maalille, ja Tommi Saarinen ohjasi pallon reidellä epäonnekseen omaan verkkoon.


Vihreiden loppukirin paras paikka rakentui Abu Sanunulle, mutta Urosen loistelias torjunta pysätti ghanalaisen tulisen laukauksen. Lisämaaleja ei näin ollen nähty, ja tuomari Toni Pohjoismäki vihelsi ottelun päättyneeksi lukemiin 1-2.


Onneksi katkeran karvaan kalkin huuhtomiseen Finn Spring Oy tarjosi villiä vichyjuomaansa, puutarhamarjojen ja sitruuna-katajanmarjan makuisena. Vihreillä riittää paljon töitä harjoituskentällä, kun joukkue matkustaa seuraavaksi vahvan kotijoukkue Ekenäs IF:n vieraaksi Tammisaareen.


kpv logo.png