Otteluraportti KPV-KTP 27.6.2020: Ykkösen avausottelu uudistetulla kentällä!

SJK Akatemia harjoituspelietkojen jälkeen vuorossa oli Ykkösen sarja-avaus. Uusittu keskuskenttä avattiin käyttöön juhlamenoin, mutta itse ottelu oli juhlaa vain hetkittäin. 90 minuutin tiukan väännön jälkeen KPV ja KTP tasasivat pisteet lukemin 1-1.

Vihreät aloittivat pelin pirteästi ja saivat kaipaamansa avausmaalin jo 7. minuutilla Simo Roihan toimesta. Keskialueen kaksintaistelupallo karkasi kotkalaispäätyyn, jonka Roiha kävi voittamassa ja jatkoi pallon Aleksi Pahkasalolle, jonka oikeinajoitettu syöttö tuli takaisin Roihalle ja Simo jatkoi pelivälineen vastustamattomasti takakulmaan. Taputus raikasi: helpon ja tehokkaan näköistä.


25. minuutilla Kotkan pojat iskivät kuitenkin puolivarkain ottelun tasoihin. Oikealla noussut Hindrek Ojamaa keskitti pallon boksiin, maalille nousseen pelaajaryppään yli Tuomas Ollilalle, jonka laukaus kulkeutui Vihreiden puolustuksen hidastamana Anton Eerolalle. Ja Eerola ei mietiskellyt, vaan laukoi pallon verkkoon – ja ottelun tasoihin.


Pallo-Veikot hakivat uutta johtoa aktiivisesti. Parhaat maalitontit avautuivat piikissä hääräävälle Aleksi Tarvoselle, mutta KTP-kasvatin ruuti ei ollut tällä kertaa riittävän kuivaa. Näin ollen tauolle mentiin lukemissa yksi ja yksi.


Toinen jakso kulki vielä vahvemmin KTP:n laatiman pelistrategian mukaisesti. Vierasjoukkue puolusti joukkueena maltilla alhaalta ja iski tilanteen tullen terävästi. Vihreiden ylöspäinpelaaminen oli lähes yhtä verkkaisia kuin Keskuskentän kastelematon keinonurmi, ja palloa jouduttiin juoksuttamaan turhan usein oman pään kautta. Yritteliäisyydestä huolimatta hyökkäyskombinaatioista puuttui mielikuvitus, terä ja vaaran tunne. Lopulta Pallo-Veikkojen Sergei Lazarev oli maalillaan työllistetympi osapuoli ja tekikin pari tärkeän sähäkkää torjuntaa.


Kaiken kaikkiaan Kokkolan lauantai-illassa nähtiin tyypillinen avauskierroksen ottelu. Tasaista, hieman hakevaa, vielä keskeneräistä. On annettava kaikki kunnia vierasjoukkue KTP:lle hyvästä vastuksesta ja eheän pirteästä peliesityksestä. Vihreiden on parannettava tästä, ja Vihreät parantavat tästä. Pallo-Veikkojen ottelut jatkuvat ensi viikon sunnuntaina Mikkelissä, Mikkelin Palloilijoiden vieraana.Katso ottelukooste alta:


kpv logo.png