Otteluennakko KPV-HJK 16.6.2020: Wembley suosii kotijoukkuetta!

Kokkolan Pallo-Veikkojen ja Helsingin Jalkapalloklubin Suomen Cupin kohtaaminen peruttiin maaliskuussa viime metreillä koronaepidemian takia, mutta viimein pelit jatkuvat ja tämäkin neljännesvälieräottelu pelataan tiistai-iltana.

Pelipaikkana toimii Keskuskentän keinonurmea viimeisteltäessä legendaarinen Ykspihlajan Urheilukenttä aka Wembley, kokkolalaisten harrastefutismuistojen pyhättö.


KPV selvitti alkuvuodesta tiensä jatkoon Cupissa hankaluuksien kautta. Joukkue on treenannut kevään mahdollisimman tehokkaasti, poikkeusolojen määräämien normien puitteissa. Kesäkuun harjoitusotteluissa Vihreät kukistivat FF Jaron täpärästi 2-1, mutta sai Kuopiossa kyytiä hallitsevalta mestarilta numeroin 3-0. Näistä joukkueen pitää parantaa huomattavasti, jos se aikoo pysyä tiistaina Klubin perässä.


Altavastaajan asemassa eheä joukkuepelaaminen ja rohkea oman peli-idean toteuttaminen muodostavat hyvän tuloksen kivijalan. Kantaviksi seiniksi nousevat totutut pienet, suuret elementit: erikoistilanteet ja maalivahtipelaaminen. Lisäksi oman alueen avauspelaamiseen ja hyökkäyspään nopeisiin vastaiskukombinaatioihin on syytä saada terää. Wembleyllä kattona on vain kesäkuun taivas – ja lattiana kotijoukkuetta suosiva hidas luonnonnurmi.


Vihreillä onkin siis hyvällä pelillä kaikki mahdollisuudet ottaa arvokas päänahka Klubista, viime kauden malliin. Seurantaan kannattaa ottaa keskustan luovat konemiehet, kapteeni Sebu Mannström ja Honka-kasvatti Armend Kabashi, sekä lauantaina Akatemian paidassa maalivirettään hattutempulla jatkanut Aleksi Tarvonen.


Maan menestynein joukkue HJK lähtee otteluun ennakkosuosikkina, eikä esittelyjä kaipaa. Vai kaipaako? Viime kauden 5. sija liigassa oli Klubille suuri pettymys ja se lähtee uuteen kauteen nälkäisenä. Suomen Cupin karsintasarjassa HJK oli 4 voiton ja 1 tasapelin myötä lohkonsa ykkönen. Keskiviikkona se kaatoi harjoitusottelussa FC Hongan 2-1.


Joukkueessa riittää laatua, ja tasavahvassa ryhmässä on useita henkilökohtaisilla suorituksillaan otteluita ratkomaan kykeneviä pelaajia. Mainitaan nyt muun muassa Riskin veljekset Riku ja Roope, Klubiin palanneet Rasmus Schuller ja Atom sekä uusi hankinta Ferhan Hasani. Kokkolalaisyleisölle tuttua Enoch Banzaa ei ottelussa nähdä, vaan mies jatkaa lainakiertuettaan Rovaniemellä.


Aurinkoisessa Pihlajassa riittää varmasti lämpöä ja panosta, kun KPV ja HJK mittelevät paikasta kahdeksan parhaan joukkoon. Ottelun lippumäärä on turvasyistä rajattu ja loppuunmyyty. Voit seurata taistoa virittämällä kotikatsomosi Ruudun taajuudelle tiistaina klo 18:00 alkaen. Ottelun selostaa asiantunteva rautakurkku Niko-Joonas Tuominen.

kpv logo.png