Otteluraportti KPV-FF JARO su 9.8.2020: Kylmää kyytiä

Valmentaja Miika Juntusen kuherrusviikko Vihreiden peräsimessä loppui lyhyeen, kun FF Jaro haki Keskuskentältä kolme pistettä tylyin lukemin 0-4. Samalla Punaiset antoivat Vihreille oppitunnin joukkuepelaamisesta. Ja tästä on syytä ottaa opiksi.

KPV aloitti pelin aktiivisesti, mutta Jaro väläytteli vaarallisia vastahyökkäyksiä Samu Laitisen ja Aleksi Tarvosen oikealta laidalta. Tätä kautta rakentuikin Punaisten nopea kahden maalin johto. Avausmaalissa Joni Remesaho ohitti Laitisen kuin luistimilla ja keskitti maalille, Jim Myrevikille, joka malttoi syöttää takaviistoon vapaan tilaan löytäneelle Markus Kronholmille, joka laukoi pallon puolustajan kautta maaliin. Toisessa osumassa Myrevik sai Laitisen vartionnista huolimatta vasemman jalkansa vapaaksi ja pelasi keskityspallon ovelasti yläriman kautta Remesaholle, joka latasi voimalla irtopallon verkoon.


Kahden maalin tappioasema lamaannutti Vihreiden pelaamisen. Toisen jakson alussa sillä oli kuitenkin vahva hetkensä, mutta joukkue ei keksinyt aseita pietarsaarelaisten puolustuksen murtamiseen. Lopulta riskikynnystä nostaessa Jaro rumensi loppulukemiksi nolla-neljä.


KPV:n pelaamista vaivasi alkukaudelta tutut ongelmat. Puolustuksessa tehtiin liikaa henkilökohtaisia virheitä, ja yhden oltua pulassa ei kaverilta saatu tukea. Hyökkäyspäässä Jaron puolustus oli kaksintaistelutilanteissa niskan päällä, ja rakentelu meni verkkaiseksi hivuttautumiseksi, jolloin Punaisten puolustus oli hyvin organisoidusti pallon alla. Jaron puolustus pystyi pysäyttämään helposti pitkät avaussyötöt, joista puuttui salaa rakennettu oveluus. Myös hyökkäysprässi ohitettiin vaivattoman oloisesti.


Valmentaja Juntunen nosti ottelun jälkeen esille mentaalipuolen, taisteluilmeen ja yksilövirheet. Luottamus omaan ja joukkueen tekemiseen onkin ollut koetuksella, kun tahtotilasta huolimatta palaset eivät ole hitsautuneet peliksi. Lähes uuden joukkueen rakentaminen tyhjästä on monen tekijän haastava projekti, ja alkukausi on osoittanut, että tässä ei ole onnistuttu toivotulla tavalla.


Suuri alus kääntyy hitaasti, eikä joukkueen pelitavan ja ilmeen uudelleen luomiseen ole poppakonsteja. Jotta ongelmakohdat saadaan purettua ja ratkaistua, Vihreiltä vaaditaan nyt malttia ja paljon työtä harjoituskentällä. Täsmähankinnan lyötyessä ollaan varmasti myös hereillä. Mutta ennen kaikkea nyt on puhallettava yhteen hiileen ja taisteltava jokaisesta pisteestä ottelu kerrallaan.


kpv logo.png