Otteluraportti KPV-EIF 11.7.2020: Keskuskentän saldona jälleen yksi piste

KPV ja Ekenäs IF pelasivat lauantaina Keskuskentällä viihdyttävän ja vauhdikkaan kamppailun, mutta ikävä kyllä kirjavan draamankaaren kliimaksi oli Vihreiden kannalta katkera pettymys. Ensimmäisellä jaksolla väkevästi otettu 2-0-johto suli lopulta lähes tappiolta tuntuneeksi tasapelipisteeksi.

Tasaisen alun jälkeen KPV sai otteluun hyvän virtauksen. Tämä palkittiin 28. minuutillla, kun kulmapotkun jälkeen Armend Kabashin hieman epäpuhdas osuma Akseli Ollilan tarjoiluun riitti saattamaan pallon maaliverkkoon. Kun toisessa päässä Sergey Lazarev torjui Darren Smithin vaarallisen laukauksen, iskivät Vihreät 41. minuutilla lukemiksi jo 2-0, jälleen kulman jälkitilanteesta. Maalintekijäksi merkattiin loukkaantuneen Ollilan korvannut Harri Heiermann, joka oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja viimeisteli pallon läheltä varmasti sisään.


KPV aloitti myös toisen puolikkaan mallikkaasti ja loi ryminällä vaarallisia tilanteita. Alkuun EIF-puolustajan päivänselvä käsipalloilu boksin sisällä jäi tuomarikolmikolta kuin ihmeen kaupalla näkemättä, tai ainakin viheltämättä. Hetki tämän jälkeen Aleksi Tarvosen viimeistely osui harmittavasti vain pystypuuhun ja Juri Kinnusen kaukolaukaus meni hieman maalin ohi.


Sitten tapahtui jotain. Vihreiden otteisiin iski johtoasemassa viime kaudelta tuttu lamaannus. Ensialkuuun 58. minuutilla Ayabulela Konqobe viimeisteli kavennuksen tammisaarelaisten upean sommitelman päätteeksi. Pallo-Veikkojen pelin jäädyttäminen oli kaukana Sir Alex Fergusonin pelikirjasta, jossa hidastetaan tempoa ja palloa kierrätetään pelaajalta toiselle kuin vastustajaa kiusaten. Sitävastoin EIF otti pallonhallinnan sekä ennen kaikkea pelinhallinnan ja strategisen niskalenkin. Vieraat nostivat tempoa ja pyrkivät luomaan jatkuvaa painetta Vihreiden maalille.


KPV sai vielä pari oivaa tilaisuutta naulata ottelu, mutta tuntui kuin kastelulaitteet olisivat kastelleet kentän lisäksi hyökkäysarsenaalin ruudin. Aleksi Pahkasalo ohitti jo koko vieraiden ryhmityksen, mutta kulma venyi sen verran pieneksi, että kova sijoitus kiersi lopulta muutaman Keparin verran tyhjän maalin ohi. Laitaan siirtynyt Tarvonen loi hyvin itselleen vetopaikan, mutta laukaus pamahti ristikkoon, kuin eläkeläisen mustekynä tuoreeseen Punaiseen Pelikaaniin.


Lopulta lisäajan toisella minuutilla EIF ja numero 10 iskivät jälleen, maalin ja kylmää vettä kotikatsomoon aurinkoiselta taivaalta. Sivurajaheiton jälkeen KPV:n keskusta avautui naurettavan helposti kuin käärekaramelli, kun muuten lähes yksin puolustusta pystyssä pitänyt Ulrich Meleke vaikutti jo väsymyksen kangistamalta, eikä muualta tullut riittävää apua. Näin Ayabulela sai pujotella Vihreiden keppien ohi aivan maalin edustalle ja sijoittaa pallon varmasti maaliin ohi Lazarevin.


KPV:n pelissä oli lauantaina paljon positiivista, ja vaikka Ekenäs IF on hyvä, pelaava joukkue, on tasatulos Vihreille valtava pettymys sekä oppitunti ja peiliin katsomisen paikka. Joukkueen tavoitteena on nousu Veikkausliigaan, joten näissä otteluissa Vihreiltä täytyy löytyä vahvempaa mentaalista selkärankaa ja suoritusvarmuutta pelata kokonaisvaltaisesti eheämpi 90-minuuttinen.


KPV jatkaa kuitenkin edelleen tappiotta, eikä usko omaan tekemiseen heilu. Sisuuntuneet Vihreät matkaavatkin jo ensi viikonloppuna Kouvolaan, Myllykosken Pallon vieraaksi, ainoana tavoitteenaan voitto.kpv logo.png