Otteluraportti KPV-AC Oulu la 25.7.2020: Pisteet pohjoiseen...

AC Oulu haki Kokkolasta kolme sarjapistettä lauantai-illan tiukassa taistossa. Niukka voitto kirjattiin lukemin 0-1, ansaitusti, keltapaitaiset vieraat olivat joka alueella hieman Vihreitä edellä.

KPV aloitti pelin aktiivisesti. Joukkue sai pallon melko vaivattomasti keskialueen yli, mutta sen jälkeen tuntui, kun ideapakki olisi ollut tyhjä. Simo Roiha ja Harri Heiermann toivat peliin vaaraa, mutta samalla laitojen virtaus jäi valtaosin laitapakkien harteille. Juri Kinnunen uurasti paljon, mutta pitkät spurtit jäi usein yhden miehen sodiksi. Näin ollen keskusta oli tukossa. Verkkaiset hyökkäykset eivät tukeneet Aleksi Tarvosen pelaamista piikissä: kärki sai syöttöjä pääosin ahtaaseen suojausasemaan tai vaikeita keskityspalloja usean vartioijan keskelle.


Parhaat maalipaikat aukenivat lopulta Roihalle. Puolittaisessa läpiajossa puolustaja pääsi häiritsemään sen verran, että laukaus meni ohi maalin. Toinen yritys laatikon oikealta sektorilta kolahti pystypuun ulkoreunaan. Sitä vastoin Aleksi Pahkasalo heilutti nopealla laukauksellaan verkkoja, mutta harmittavasti maalin väärältä puolen.


Ottelun ainoa maali syntyi 64. minuutilla. Vahvan alkukauden pelannut Miika Koskela puski Niklas Jokelaisen lähettämän kulman verkkoon, Lazarevin ja muun puolustuksen jäätyessä ihmettelemään 17-vuotiaan topparin ilmatiladominanssia. Tämän lisäksi Jokelainen itse osui kaksi kertaa ylärimaan.


Vaihtopelaajista Cupin hallipeleissä vahvoja näyttöjä antanut Abu Sanunu toi keskustaan hyvää liikettä ja nopeita pallollisia ratkaisu. Ottelussa nähtiin myös Jarkko Hurmeen paluu nurmikentille jalkavamman jälkeen. Konkari tuo varmasti kokemuksellaan joukkueeseen vahvaa perusosaamista ja esimerkkiä.


Vihreiden tavoite on ollut alusta asti nousu takaisin liigaan. Helposti syntyy asetelma, jossa vain voitto kelpaa ja muu tulos on pettymys. Ajatus ei kuulosta rennolta, ja lauantain ottelussa joukkueelta tuntuikin puuttuvan rentous ja hauskuus. Peli meni väkinäiseksi ja mielikuvituksettomaksi - vaikka tahtoa ja yritystä oli. Toki tähän osasyynä oli vahvan vieraan erittäin hyvin organisoitu joukkuepeli.


Tappion myötä piste-ero oululaisiin kasvoi jo kymmeneen pisteeseen, mutta Vihreillä on yksi rästipeli pelaamatta. Pistetahdin on silti parannuttava pian, ja se parantuu. Aika näyttää kootaanko peliä samoilla palasilla, mutta ainakin konetta viritetään ja käsijarru tiputetaan lattiaan.


kpv logo.png