Otteluraportti KPV-AC Kajaani su 16.8.2020: Ryöstöretken saldoksi kolme pinnaa!

Kajaanin Liikuntapuistossa ei nähty suuria jalkapallohienouksia AC Kajaanin ja KPV:n välillä, mutta sitäkin enemmän kovaa taistoa sarjapisteistä. Lopulta Kyle Curingan 39. minuutilla tekemä maali jäi ottelun ainoaksi. Näin olleen maukkaat kolme pistettä matkasivat bussin mukana Kokkolaan.

Ottelun alku oli tasainen ja tunnusteleva KPV:n ottaessa hienoisen pallonhallinnan. Jännitys saattoi leijua ilman lisäksi kevyesti pelaajien pohkeissa, kun Vihreille sattui muutama huolimaton avaus, mutta niihin reagoitiin Kajaania terävämmin. Puolen tunnin kieppeillä Akseli Ollila ryöväsi kotijoukkueelta pallon ja tarjoili Aleksi Tarvoselle loistotontin, mutta Taren viimeistely jäi ponnettomaksi. Tovia myöhemmin Ollila hankki Vihreille kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta Kyle Curinga sipaisi pallon maalille, takakulmaan ohi hölmistyneen Deni Kaksan.


Kamppailun luonne muuttui 57. minuutilla, kun Adam Vidjeskog taklasi tarpeettoman kovaa vaarattomassa tilanteessa ja lensi toisen keltalapun myötä ulos. Kalliokoski reagoi tähän ottamalla Pahkasalon ja Ollilan vaihtoon, ja kentälle astelivat Abu Sanunu ja Elias Ahde. Sanunu otti Adamin paikan, Tarvonen siirtyi Ollilan laitaan ja Ahde yksinäiseksi ratsastajaksi piikkiin.


Ylivoiman myötä AC Kajaani otti selkeän pallonhallinnan. Pallo-Veikkojen strategiamuutos toimi kuitenkin toivotulla tavalla. Enemmän nöyrää, sisukasta työntekoa kuin tyhjää uhoa: vajaamiehinen KPV puolusti joukkueena tiivisti alhaalta ja pyrki pelaamaan vastahyökkäyksensä pitkillä palloilla Ahteen kautta. Sinivalkoiset eivät keksineet aseita maalintekoon, vaan puskivat verkkaisia hyökkäyksiään Vihreiden väkevään muuriin kuin päätä seinään. Edes onnenarpakeskitykset eivät tuottaneet suurta vaaraa. Lopulta kurinalaisesti puolustanut KPV nappasi Kajaanista arvokkaan voiton ja kolme sarjapistettä.


Vihreiden ottelut jatkuvat lauantaina 22.8 kotiottelulla, kun IF Gnistan matkaa Keskuskentän hornankattilaan Helsingin Oulunkylästä. Yhteen hiileen, ottelu kerrallaan, kärkeä kiinni!

kpv logo.png