Otteluraportti IF GNISTAN-KPV la 31.10.2020: Kausi päättyi tappioon

Päivitetty: 9. marras 2020

Kokkolan Pallo-Veikkojen kauden päätösottelu päättyi tylyyn tappioon lukemin 5-0, kun IF Gnistan juotti Vihreille samaa myrkkyä, jota heille tarjoiltiin elokuussa Keskuskentällä. Vaisusti esiintyneiden Pallo-Veikkojen peliä leimasi puolustuksen virheet, ja kaiken kaikkiaan Vihreiden takki tuntui tyhjältä, vieraille aika lailla merkityksettömässä ottelussa.

Gnistan siirtyi johtoon jo 9. minuutilla sivuvapaapotkun jälkitilanteesta, kun Hidetoshi Wakui tinttasi Vihreiden puolustuksen avopaikalle purkaman pallon suoraan verkkoon. Hieman ennen puolta tuntia Douglas Cae puski kulmapotkusta lukemiksi jo 2-0, Pallo-Veikkojen vartioinnin nukkuessa. Toisella jaksolla Lucas Morais käytännössä sinetöi ottelun sijoittamalla rangaistuspotkun varmasti vasempaan alakulmaan. Lukemia kaunistelivat vielä – tai Vihreiden kannalta rumensivat – ”Matinkylän Zlatan” Masar Ömer terävästä vastahyökkäyksestä sekä vaihdosta tullut Tuukka Kurki, Rony Huhtalan hyvästä esityöstä. Murskavoiton myötä IF Gnistan säilytti paikkansa Ykkösessä myös ensi kaudelle.


KPV:n lopullinen sijoitus sarjassa on kahdeksas, mikä on suuri pettymys, ja kuvaa haastavan kauden ailahtelevia esityksiä. Samalla kausi on näyttänyt, että Ykkönen on laadukas sarja, ja siinä pärjääminen edellyttää tasaisen vahvaa suorittamista jokaisella alueella, aina joukkueenrakentamisesta yksittäisten otteluiden pieniin hetkiin. Tästä kaudesta Vihreiden organisaation on otettava nöyrästi opikseen, reflektoitava onnistuneita ja epäonnistuneita ratkaisuja ja tekijöitä, ja vahvistettava valonpilkahduksia, niin että tunnelin päässä loistaa kauden 2021 säkenöivä valo.


KPV haluaa kiittää kaikkia kannattajia, yhteistyökumppaneita ja kokkolalaisia kaudesta 2020. Ensi kaudelle lähdetään tekemään vahvalla työllä vahvaa joukkuetta. Tavoite kuuluu nostaa edelleen korkealle, ja kulkea sitä kohti nöyrällä työnteolla ja vahvalla kipinällä, yhteen hiileen puhaltaen.

kpv logo.png