Otteluraportti FF Jaro-KPV su 4.10.2020: Sarjakakkonen kaatui vahvan pelin johdosta!

KPV pelasi sunnuntaina yhden kauden parhaimmista otteluistaan ja oli joukkueena joka alueella yhden askeleen Jaroa edellä. Hyvällä liikkeellä ja taisteluhengellä pelanneet Vihreät hallitsivat peliä, hyydyttäen samalla esimerkillisesti Jaron oman pelaamisen. Maistuva revanssivoitto irtosi Pietarsaaresta lukemin 0-1, Aleksi Pahkasalon osuman jäädessä rantaderbyn ainoaksi.

Vihreät hallitsivat pallollisesti ensimmäistä jaksoa, mutta maalintekopaikat jäivät molemmilla joukkueilla vähiin. 6. minuutilla kotijoukkueen Anthony Olusanya pelattiin puolittaiseen läpiajoon, mutta toppari Ulrich Meleke pääsi häiritsemään maalinsylkijää sen verran, että laukaus ei yllättänyt maalivahti Miikas Töyrästä. KPV:n avausjakson paras tilanne avautui Aboubakar Jr. Doumbian tarjoilusta Santeri Mäkiselle, mutta nuorukaisen laukaus humahti selvästi maalin yli.


Toinen jakso jatkui tiukkana taistona, Vihreiden ollessa hieman niskan päällä. Loppujen lopuksi kova työ palkittiin maalilla. Kun pelikellossa oli 75 minuuttia, valmentaja Niko Kalliokoski otti Doumbian ja Mäkisen vaihtoon, ja kentälle astelivat Pahkasalo ja Simo Roiha. Ja ei mennyt kauaa, kun Jaron verkoissa helähti.


Meleken keskialueen katkon jälkeen pallo pelattiin boksin rajalle Pahkasalolle, joka kuitenkin kompuroi omiin jalkoihinsa. Toppari Jean Mabinda ei saanut purettua tilannetta, ja Meleke oli taas pallon edessä, irtopallo pomppi Roihalle, joka tarjosi uuden paikan Pahkasalolle, eikä tällä kertaa mies erehtynyt, vaan ujutti ulkokierteisen laukauksen oikeaan alakulmaan, ohi voimattoman Emil Öhbergin. 0-1!


Joukkueena läpi ottelun hyvin puolustanut KPV pelasi hallitusti loppuvihellykseen asti, eikä Jaron loppukiri leimahtanut missään vaiheessa liekkeihin. Näin ollen lisämaaleja ei nähty ja Vihreät juhlivat ansaitusti rantaderbyn voittoa.


Kolme sarjapistettä lämmittivät odotetusti myös käskyttäjä Kalliokosken mieltä: ”Lähtökohdat olivat vaikeat, mutta tappio SJK Akatemialle ja derby toivat lisälatausta, joten motivointia ei tarvinnut. Pidettiin aika korkeaa puolustuslinjaa, joten näimme mistä Jaro tulee. Onnistuttiin pitämään selusta puhtaana ja voitettiin usein kakkospallot.”


Vihreiden ottelut jatkuvat AC Kajaania vastaan Aleksis Kiven päivänä, kun Keskuskentällä kirjoitetaan uutta suomalaista jalkapallotaidetta.

kpv logo.png