Otteluraportti KPV-VPS la 26.9.2020: Vieraat suorittivat ryöstöretken!

VPS otti kauden toisessakin kohtaamisessa voiton Vihreistä. KPV ei päässyt pelillisesti samalle tasolle kuin viime viikolla Oulussa, ja lopulta Pohjanmaan derbyn kolme pistettä matkasivat Vaasaan lukemin 0-1.

Tarkkailevan ja varovaisen alun jälkeen Vihreät pääsivät iskemään muutaman kerran vaarallisesti. Kulmanpotkun jälkitilanteessa Adam Vidjeskog pääsi palloon aivan maalin edessä, mutta nosto karkasi riman yli. Tovia myöhemmin Aboubakar Jr. Doumbia viiletti puolittaiseen läpiajoon, mutta VPS-maalivahti Rasmus Lieslahti peitti nostoyrityksen hienosti.


VPS otti hyvin Vihreiltä hyökkäysalueen tyhjät tilat pois ja alkoi rakentaa myös omia vaarallisia sommitelmiaan. 41. minuutilla nähtiinkin taiston ainoa maali. Laitapuolustaja Ian Garrett pääsi ensimmäistä kertaa Aleksi Tarvosen ja Samu Laitisen prässistä irti, ja pallo pelattiin Sebastian Strandvallin ja Eetu Rissasen kautta Eetu Purolle, jonka laukaukseen Miika Töyräs venytti kuitenkin hanskansa väliin - ja tilanteesta vihellettiin kulmapotku. Ville Koskimaa puski Strandvallin antaman kulman takatolpalle, jossa Steven Morrissey oli kärkkäänä paikalla ja laukoi pallon tulisesti maaliverkkoon. Näin tauolle mentiin lukemissa nolla-yksi.


Toisen jakson alkupuolella molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Aina vaarallinen Morrissey puski jo pallon maaliin, mutta syyllistyi tätä ennen rikkeeseen kaksintaistelussa toppari ”Harista” vastaan. KPV oli tulla tasoihin reilun tunnin jälkeen, kun Simo Roiha pelattiin vapaaksi laatikkoon, mutta jälleen maalivahti Leislahti reagoi tilanteeseen räväkästi ja pystyi vastaantulollaan peittämään laukauksen.


66. minuutilla nähtiin Vihreiden kirin latistava käännekohta. Pitkän hyökkäyksen päätteeksi ylös noussut Ulrich Meleke meni heppoisesti nurin laatikon sisällä, ja tuomari Lassi Siukkola antoi tilanteesta rangaistuspotkun sijaan norsunluurannikkolaistopparille toisen varoituksen. Tämän myötä KPV joutui yhden miehen alivoimalle ja ottelu alkoi kääntyä Vepsun haltuun.


Vihreät eivät kyenneet enää toteuttamaan pelisuunnitelmansa elementtejä ja pallollinen peli kuihtui päämäärättömäksi pakkoyrittämiseksi. Mustavalkoraitaiset vieraat pelasivat joukkueena kontrolloidusti ja nappasivat lopulta ansaitusti täydet kolme pistettä. Tulos oli Vihreille valtava pettymys, ja loppuvihellys jätti ilmaan tyhjän pettymyksen tunteen.


Tästä päästään kuitenkin nopeasti yli. Vihreiden ottelut jatkuvatkin jo keskiviikkona Seinäjoella SJK Akatemian vieraana. Notkahduksen jälkeen KPV on valmis palaamaan tasolleen.


kpv logo.png