Otteluennakko: Vuoden ensimmäinen Pohjanmaan taisto!


Suomen Cupin karsinta jatkuu lauantaina Pohjanmaan paikallistaistelulla, kun rakas vihollinen Vaasan Palloseura saapuu vieraaksi Kokkolan Kippari-halliin.


Viime kausi päättyi molemmille joukkueille pettymykseen. Vepsu jäi Veikkausliigan jumboksi ja KPV tippui Ykköseen putoamiskarsinnan kautta. Näin ollen kumpikin leiri samoaa samoissa tunnelmissa: tappion karvas pala on raaputettu hampaiden välistä ja uudistuneella joukkueella rakennetaan uutta nousua.


Viime lauantain Cupin avauksessa KPV pelasi tasapelin AC Oulun kanssa ja Vepsu hävisi kotonaan SJK Akatemialle. Molempien joukkueiden peli oli vielä odotetun hakevaa, enemmän mittaustulos nykytilanteesta kuin valmista peliä. Mutta lauantaina molemmilta voidaan odottaa eheämpää esitystä, enemmän valmentajansa näköistä peliä ja kaamoksen aikana harjoiteltuja kuvioita tositoimissa.


Vihreiltä ovat yhä suurella todennäköisyydellä poissa loukkaantumisista kärsivät laitapuolustaja Jarkko Hurme ja hyökkääjä Elias Ahde. Lisäksi joukkueessa vellova flunssa-aalto jättää kenen tahansa päivän kunnon osittain mysteeriksi. Keskuspuolustaja Ulrich

Meleken pelilupa pitäisi olla viimein kunnossa ja mies käytettävissä pelikentällä.


Vepsulla ei ole ilmoitettuja poissaoloja, mutta Raitojen viime ottelun kokoonpanosta puuttuneen kulttihyökkääjä Steven Morrisseyn pelikunto on arvoitus. Mahdollista lisätietoa antaa vaasalaisten oma otteluennakko. Vihreiden kannalta mielenkiintoista on etenkin ex-kippari Ville Koskimaan paluu Kokkolaan ja hyökkääjä Simo Roihan syleilyyn. Tarkkailuun kannattaa laittaa myös fyysinen keskikenttäpelaaja Jeff Adda, joka teki vastikään Vepsun kanssa 1+2-vuotisen sopimuksen. ”Ottawan Adama Traore” siirtyi Vaasaan Pohjois-Amerikan USLC-sarjan FC Tulsasta ja tehnee Pallo-Veikkoja vastaan debyyttinsä.


Lauantaina nähdään siis monta suurelle kokkolaisyleisölle uutta pelaajaa – ja saadaan puolittaisia vastauksia valmistelukauden kysymyksiin. Hallissa tunnelma tulee olemaan kiihkeä ja tilannenopeus korkealla, joten kannattaa saapua paikalle.


Erotuomari Kalle Mäkinen puhaltaa Suomen Cupin Ykkösen karsintalohko B:n ottelun käyntiin kello 15.00.


kpv logo.png