Otteluennakko VPS-KPV la 1.8.2020: Pohjanmaan Derby #1!

Kokkolan Pallo-Veikkojen pelit jatkuvat lauantaina Pohjanmaan paikallistaistolla Vepsun vieraana. Hietalahdessa onkin odotettavissa sateisen viikon jälkeen auringonpaistetta ja kuuma taisto kolmesta pisteestä.

Vihreille on turha pukea vielä pakkovoittopaitaa, mutta on selvää, että joukkue kaipaa onnistumisia vaikean alkukauden jälkeen. Kumpikaan päävalmentaja ei ole ollut tyytyväinen joukkueensa otteisiin, ja Pohjanmaan derby voidaan nähdä pääosin Jani Uotisen ja Christian Sundin strategisena ja henkisenä mittelönä. Uotiselta voidaankin odottaa muutoksia muodostelmaan ja uusia tuulia mielikuvituksettomuuden vaivaamaan hyökkäyspelaamiseen.


Nuoret taiturit kaipaavat aina rinnalleen kokemuksen varmuutta nostattamaa rintaääntä, jota mukaan tuo AC Oulu -ottelussa paluun tehnyt Jarkko Hurme. Norsunluurannikon kohuttu hyökkääjä Aboubacar Junior Doumbia ja nivustaan parannellut Akseli Ollila lienevät myös lauantaina Vihreiden käytössä. Sitä vastoin Armend Kabashi kärsii korttitilin täytyttyä pelikieltoaan, mutta ghanalainen Abu Sanunu on esittänyt pirteitä otteita näyttöpaikan saadessaan. Myös Simo Roiha jättää ottelun väliin jalkavamman takia.


Vepsu lähtee otteluun kolme pistettä Vihreiden edellä, yksi ottelu enemmän pelattuna. Joukkue hajotti viime ottelussaan totutun muodostelmansa ja siirtyi 3-4-3-järjestelmään, joka istuu valmentaja Sundin mukaan paremmin mustavalkoisten miehitykseen. Tämä toi voiton Seinäjoen Akatemiajoukkueesta, mutta tämä siirtymäprojekti on tuskin vielä valmis, ja vasta Vihreitä vastaan vaasalaiset joutuvat todelliseen testiin.


Paikallistaistossa korostuu aina oikeanlainen tahtotila, kypsän aggressiivinen kipinä, ja kaksintaistelutilanteet. Kiinnostava asetelma nähdään etenkin Pallo-Veikkojen hyökkäyspäässä, kun kokkolalaisille tuttu ex-kippari Ville Koskimaa yrittää pysyä Vihreän hyökkäyksen perässä. Mustavalkoisista muita huomion arvoisia nimiä ovat kapteeni Sebastian Strandvall, uusi hankinta Ian Garret ja aina vaarallinen jamaikalaiskärki Steven Morrissey.


Pohjanmaan derby starttaa lauantaina klo 17:00 Elisa Stadionilla. Vihreät ovat valmentaja Uotisen johtamana valmiina taistoon ja palaamaan voittojen tielle: ”Paikallispelissä tahtotila pitää olla sellainen, että vaikean alkukauden jälkeen kaikki näkevät, miten paljon haluamme voittaa. Sanoista pitää siirtyä tekoihin.”

kpv logo.png