Otteluennakko (SJK Akatemia-KPV pe 14.2.): Suuntana Seinäjoki


KPV matkaa ystävänpäivänä Seinäjoelle, kun Ykkösen karsinnan 4. kierroksen ottelussa vastaan asettuu SJK Akatemia. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun plakkarissaan neljä pistettä ja jatkopaikka mielessä, joten Pohjanmaan derbyyn riittää panosta.


Seinäjoella on panostettu viime vuosina jalkapallotoimintaan, mistä hyvänä esimerkkinä on Jalkapallokerhon reservijoukkue Akatemian nousu viime kauden päätteeksi jo Ykköseen. Nuori ja nälkäinen SJK Akatemia tulee tuskin taistelemaan Ykkösen kärkisijoista, mutta pisteautomaatin rooliin sitä ei kannata asettaa – sen ovat jo talven pelit osoittaneet.


- Olemme varmasti yllättäneet monet meidän esityksillämme tässä kilpailussa. Emme lähteneet kovin suurin odotuksin talven Cupiin, mutta nyt kolmen kierroksen jälkeen, on edelleen mahdollista, että jatkamme vielä Suomen Cupiin asti, toteaa SJK Akatemian vastuuvalmentaja Thomas Dunne.


SJK Akatemia on erittäin tuttu joukkue Vihreiden valmentaja Jani Uotiselle. Uotinen valmensi seuraa kauden 18-19 ja tekee näin ollen paluun entiseen kotipesäänsä. Tämä ei tuota Uotiselle ylimääräistä tärinää, vaan enemmän hän odottaa tuttujen pelaajien ja heidän kehityskulkunsa näkemistä.


Seinäjoen tuntee hyvin myös vammoistaan parantunut laitapuolustaja Jarkko Hurme, joka edusti viime kaudella SJK:ta. Omien sanojensa mukaan kokenut Hurme on kivenkova kentällä ja leppoisa kaveri kopissa. Kokkolaan hänet toi tutun valmentaja Uotisen käsitys pelistä sekä Vihreiden tavoitteellinen, eteenpäin pyrkivä työ seuran kehittämisen suhteen.


KPV on treenannut viikolla ahkerasti, pääpainopisteenään syötönavauspeli. Ja jos Uotisen opit ovat menneet perille, ylänelikko saa perjantaina enemmän aikaa ja tilaa pallon kanssa, mikä tulee aiheuttamaan Akatemialle hikisiä hetkiä. Puolustuksessa ja maalilla on näin talvella kierrätetty paljon pelaajia testausmielessä, joten perjantain pelaajavalinnat antavat kiinnostavia ennusmerkkejä Uotisen ajatusmaailmasta tämän suhteen.


Vihreiltä puuttuu ottelusta ainakin Haris ja suurella todennäköisuudellä pohjevammasta kärsivä Sebastian Mannström. Voidaan kuitenkin sanoa, että KPV lähtee otteluun selkeänä suosikkina. Tätä tukee Akatemian valmentaja Dunnen mairitteleva kommentti, että perjantaina heitä vastaan tulee etukäteen ajatellen sarjan kovin joukkue.


Kaveria ei jätetä, mutta Voiton nimipäivän kunniaksi Vihreät jättävät SJK Akatemian pisteittä ja ottavat voiton – tai näin ainakin uskomme. Ystävänpäivän iltapeli käynnistyy Wallsport Areenalla perjantaina klo 19.30.

kpv logo.png