Otteluennakko SJK Akatemia-KPV ke 30.9.2020: Sarjajumbo ja Pohjanmaan Derby!

KPV jatkaa pelejään jo keskiviikkona, kun Vihreät vierailevat Seinäjoen OmaSP Stadionilla, jossa vastaan asettuu sarjajumbo SJK Akatemia. Kokkolassa joukkueiden taisto päättyi Vihreiden 4-0-voittoon, ja KPV lähteekin otteluun selkeänä suosikkina.

SJK Akatemian kausi on ollut mollivoittoinen: joukkueella on plakkarissa vain 6 pistettä ja yksi voitto. Lauantaina kärsitty tappio Gnistanille sinetöi käytännössä Akatemian säilymishaaveet, teoreettiset saumat vielä elävät. Kotikentällään nuori ja nälkäinen joukkue kykenee kuitenkin haastamaan kenet tahansa sarjassa: kahdessa viimeisimmässä kotipelissään SJK Akatemia onkin napannut kunnioitettavat tasapelipisteet Vepsulta ja AC Oululta.


Akatemian paras maalintekijä on ollut 18-vuotias kärki Jeremiah Streng, joka teki lauantaina kauden kuudennen osumansa. Nuoressa joukkueessa on muutenkin potentiaalia, ja esiin voidaan nostaa myös Suomen U19-maajoukkueen vakiomiehistöön kuuluva toppari Joel Laitinen. Puolustaja Arttu Aromaa kärsii sen sijaan pelikieltoaan, eikä ole seinäjokilaisten käytössä. Akatemian maalia on vartioinut viime aikoina Teppo Marttinen, mutta vahti ei ole tässä ottelussa pelikelpoinen, Vihreiden kanssa tehdyn lainasopimuksen mukaisesti.


Pohjanmaan derbyn pettymyksen jälkeen Vihreät haluavat palata takaisin voittojen tielle. Puolustuspäähän päänvaivaa tuovat Ulrich Meleken ja Tommi Saarisen pelikiellot. Onkin mielenkiintoista nähdä, löytääkö valmentaja Niko Kalliokoski uuden vaihtoehdon kolmen topparin linjaan, vai vaihdetaanko tuttuun neljän miehen alakertaan. Mukavana vastapainona hyvän kauden pelannut laitapuolustaja Kyle Curinga vapautuu pelikiellosta ja ottaa varmasti paikkansa avauksesta.


Keskikentällä ja hyökkäyspäässä riittää kilpailua peliminuuteista, pelisysteemistä riippumatta. Abu Sanunu lienee vahvin ehdokas korvaamaan Tommi Saarisen Adam Vidjeskogin parina keskustassa. Aleksi Tarvonen ja Aboubakar Jr. Doumbia ovat tuoneet laidoille jatkuvaa vaaraa, eikä kaksikkoa ole helppo sivuuttaa. Pelipaikasta muodostelman piikissä taistelevat vahvimmin Elias Ahde ja Simo Roiha. Lisäksi nuoret Santeri Mäkinen ja Pietro Kytölaakso odottavat nälkäisinä näyttöpaikkoja. Kun tähän yhtälöön tuodaan vielä Harri Heiermann ja Aleksi Pahkasalo, riittää Vihreiden eturintamalla leveyttä ja korkeutta.


Tärkeintä on kuitenkin saada kentälle sisukas, nälkäinen joukkue, joka taistelee Vihreällä sydämellä täydet pisteet Seinäjoelta kotia. SJK Akatemian ja Kokkolan Pallo-Veikkojen välinen ottelu puhalletaan käyntiin klo 18:30.

kpv logo.png