Otteluennakko MyPa-KPV ke 2.9.2020: Rikotaanko ennätyksiä?

Vihreiden ottelut jatkuvat jo keskiviikkona, kun Kouvolan Myllykoskella pelataan KPV:n ja MyPan välinen rästipeli. Kotijoukkue on tullut kauaksi vuosituhannen vaihteen kulta-ajoista, joten Vihreillä onkin hyvä tilaisuus palata takaisin voittojen tielle.

Myllykosken Pallo on hivuttautunut talousvaikeuksien jälkeen pikkuhiljaa alasarjoista ylöspäin, mutta viime kausi Ykkösessä oli vaikea, ja se säilytti nipinnapin paikkansa. Tämäkin kausi on ollut haastavan tahmea: joukkueella on kasassa vain neljä pistettä. Osa kannattajista on arvellut, että nousu Ykköseen tapahtui jopa liian aikaisin joukkueen kehityksen kannalta, mutta aika näyttää MyPan tulevaisuuden polun. Tällä kaudella sen päätavoite on kuitenkin sarjassa säilyminen.


Joukkueessa on heikkoja kohtia, mutta myös laatua. Muun muassa oman kylän poika Jussi-Pekka Rämä luo vaaraa hyökkäykseen, kookas keskikenttäpeluri Samuel Lindeman tuo voimaa keskustaan ja seuralegendan 18-vuotiaaalla pojalla Anttoni Huttusella riittää potentiaalia todelliseen läpimurtoon. Lisäapuja voi tulla myös villinä korttina Helsingistä HIFK:n kanssa tehdyn farmisopimuksen myötä.


Vihreiden pallollinen peli on ollut kunnossa, mutta nyt pitää terävöityä molemmilla maaleilla. Ennen kaikkea pitää puolustaa joukkueena tarkemmin kuin Porissa. Vihreiden kannalta suuri takaisku on Sebastin Mannströmin MuSa-ottelussa saama polvivamma. Kapteenin polvi kuvattiin maanantaina ja vamman vakavuus selviää piakkoin. Myös Kyle Curinga saattaa jäädä Kokkolaan, odottamaan iloisia perheuutisia.


Puolustusta täydentääkin seuran sisältä rinkiin nostettu kälviäläinen 15-vuotias Aku Ahokangas. Mikäli Ahokankaalle kertyy minuuttikin peliaikaa, rikotaan ennätyksiä, sillä hän olisi kautta aikain nuorin Miesten Ykkösessä pelannut henkilö.


Kausi on kuitenkin näyttänyt, ettei Ykkösessä ole helppoja otteluja, vaan joukkueilta vaaditaan aina täyttä asennetta. Ja tähän KPV on valmis. Taisto KSOY Stadionilla alkaa keskiviikkona klo 18:30, ja ottelun tarjoaa Elisa Viihde Sport ja West Coast Billiardin kisakatsomo.

kpv logo.png