Ottelurapotti MuSa-KPV la 29.8.2020: Vahva peli, mutta ei riittänyt

Päivitetty: 2. syys 2020

MuSa juhli lauantaina 60-vuotissynttäreitään ja lopulta voittoa Kokkolan Pallo-Veikoista. Porin stadionin luonnonnurmella pelattu värikäs kamppailu päättyi lopulta lukemiin kolme-kaksi.

Ottelun kulku oli selkeä. KPV otti pelinhallinnan, tai ainakin suvereenin pallonhallinnan, ja pyöritti omaa peliään. Harmittavasti valmentaja Niko Kalliokosken painottama ja harjoittama puolustuspelaaminen ei kuitenkaan toiminut lauantaina, vaan Vihreiltä nähtiin lukuisia yksilövirheitä. MuSa vieraili KPV:n maalilla harvoin mutta tehokkaasti.


7. minuutilla Fareet Sadat keskitti vasemmalta laidalta maalille korkean pallon, johon Ulrich Meleke ei ylettynyt ja pelasi itsensä ulos, Jarkko Hurmeen juostessa itsensä pussiin. 202-senttimetrinen John Frederiksen ei häkeltynyt, vaan otti keskityksen haltuun ja jatkoi pallon verkkoon. Yhdeksän minuuttia myöhemmin Juho Heikkinen tarjosi rajaheiton jälkeen pallon Juuso Aallolle Pallo-Veikkojen toppareiden ja Abu Sanunun muodostoman kolmion keskelle. Vihreät reagoivat tilanteeseen verkkaisesti, mutta Aalto ei: Juuso laukoi tilaa saatuaan pallon äkäisesti vasempaan alakulmaan. 2-0.


Vihreät eivät kuitenkaan lannistuneet, vaan aloittivat sisukkaan takaa-ajon. Puolen tunnin jälkeen KPV kavensi pitkän hyökkäyksen ja hyvän sommitelman päätteeksi. Aboubakar Doumbia keskitti oikealta maalille, Harri Heiermann otti pallon ja tarjoili viereen Aleksi Pahkasalolle, joka jatkoi pallon suoraan verkkoon. 52. minuutilla Vihreät tulivat jo tasoihin. Pahkasalo nosti hyvän pallon linjan taakse Doumbialle, joka tanssahteli maltilla tilaa laukaukselleen ja pamautti pallon maaliin.


Pian tämän jälkeen nähtiin ottelun ikävin tapahtuma, kun Sebastian Mannström loukkasi hyökkäyspään tilanteessa polvensa, ja kapteeni kannettiin paareilla huollettavaksi. Kaiken toivon mukaan vamma ei ole erityisen vakava.


Itse peli jatkui maalittomana, ja tasapelin leijuessa jo ilmassa, Musa iski varkain vielä yhden maalin, juuri ennen varsinaisen peliajan päättymistä – Vihreiden kannalta kamalalla tavalla. Juuso Rantala lähetti maalille kukkupallon, josta kamppailivat koko Vihreiden puolustus ja Frederiksen. Färsaarelainen nousi ilmatilan kuninkaaksi toppariparin välistä ja neppasi päällään pallon kohti maalia, joka oli jäänyt tyhjilleen Sergei Lazarevin onnettoman ulostulon myötä. Kolmas maali Musalle ja kolme pistettä Poriin.


Vihreiden kausi on tuntunut ajoittain vuoristoradalta, mutta tilastollisesti se on ollut todella tasainen – tai ainakin tasainen sarjan keskikastin joukkueelle, mikä on toki harmittavan kaukana asetetusta tavoitteesta. Vihreillä on 10 ottelusta kasassa neljä voittoa, kaikki vastustajista jotka on taulukossa Vihreiden alapuolella, ja neljä tappiota, kaikki vastustajista jotka on taulukossa Vihreiden yläpuolella.


Pallo-Veikkojen ottelut jatkuvat jo keskiviikkona, kun joukkue kohtaa rästipelissä MyPan. Myllykoskelta on hyvä varastaa vielä kolme pistettä sarjan puolivälin etappiin, ja lähteä sen jälkeen pelaamaan kaksinkertaisen sarjan toista kierrosta. Ainakin Vihreä joukkue tulee antamaan joka pelissä kaikkensa – ja kauden päätyttyä katsotaan, mihin se riittää.

kpv logo.png