Otteluennakko KTP-KPV to 15.10.2020: Suuntana Kotka!

KPV:n pelit jatkuvat jo torstaina Kotkassa, kun Vihreät kohtaavat Arto Tolsa Areenalla noususta taistelevan KTP:n. Joukkueiden taisto Kokkolassa päättyi tasatulokseen, ja nytkin lähtökohdat otteluun ovat kipinöivän tasaiset.

KTP on pelannut tasaisen vahvan kauden, ja kotkalaisten maaliero onkin sarjan paras: 40-13. Joukkue on sarjassa toisena, neljä pistettä AC Oulua perässä - mutta kaksi peliä vähemmän pelanneena. Viime ottelussaan se koki katkeran kotitappion juuri AC Oululle, ja lähtee torstain taistoon varmasti sisuuntuneena.


Vihreävalkoisten hyökkäyspelaaminen perustuu vahvasti koko joukkueen pallolliseen tekemiseen. KTP:n paras maalintekijä on 9 osumaa tehnyt hyökkäävä keskikenttämies Antti Mäkijärvi, mutta elokuussa hankittu hyökkääjä Miguel Angel Junco Martinez, taiteilijanimeltään suomalaiseen suuhun sopivampi Mika, on ehtinyt maalata jo 8 kertaa. Mika valittiinkin Ykkösen syyskuun pelaajaksi. Toisena kärkenä on pelannut georgialainen Zakaria Beglarishvili, joka kuuluu vaatimattomista tehoistaan huolimatta valmentaja Argo Arbeiterin luottopelaajiin.


Syyskuussa Kotkaan siirtynyt espanjalainen Asier Arranz tuo vaaraa erikoistilanteisiin. David Ramadingayen, keskikentän maestron ja joukkueen kapteenin, pelaaminen on vielä epävarmaa. Puolustuksesta puuttuvat varmuudella loukkaantunut Tuomas Ollila ja pelikieltoaan kärsivä Hindrek Ojamaa.


KPV lähtee etelän valloitukseen vapautuneella tarmolla. Alla on hieno ryöstöretki Jeppiksestä ja ylikävelyvoitto AC Kajaanista. Suuria paperimuutoksia tuskin nähdään, mutta edellisiin peleihin verrattuna KTP perustaa vastustajana pelinsä selkeämmin pallonhallintaan, mikä luo kamppailuun shakkimaisen mielenkiintoiset lähtökohdat. AC Oulu haki pisteet Kotkasta hyvin defensiivisellä taktiikalla, mutta Vihreiden dynamo elää liikkeestä ja vastustajan ajamisesta ahdinkoon.


Samalla taistossa nähdään Aleksien paluu tutulle areenalle. KTP-kasvatti Tarvosen paluu kotikulmilleen nostattaa varmasti muistoja ja tunteita pintaan. Pahkasalo teki kahdella KTP-kaudellaan 24 osumaa ja lähtemättömän vaikutuksen satamakaupungin kannattajiin.


KTP:n ja KPV:n välinen ottelu puhalletaan käyntiin torstaina 15.10. klo 18.30 Tolsan iltavaloissa. Taiston kotiruuduille tarjoaa Elisa Viihde Sport ja vieraspeliolohuone West Coast Billiard.

kpv logo.png