Otteluennakko KPV-VPS la 26.9.2020: Pohjanmaan Derby!

Oulun valloituksen jälkeen KPV jatkaa pelejään revanssihengessä, kun Pohjanmaan derbyssä vastaan asettuu rakas vihollinen VPS. Joukkueiden keskinäinen ottelu Vaasassa päättyi Vepsun tylyyn 4-1-voittoon, mutta lauantaina Keskuskentällä Vihreät haluavat antaa takaisin samalla mitalla.

Viime kauden Liigaputoajien kausi on ollut haastava, ja nopea paluu näyttää karanneen käsistä. Ennen 16. kierrosta Vepsu on taulukossa sijalla 5, kaksi pistettä Vihreitä edellä. Vepsun viimeiset ottelut ovat olleet pettymyksiä. Sarjajumbo SJK Akatemian vierailulta mukaan tarttui vain tasapelipiste, ja tätä ennen puoli tuntia vajaalla pelannut AC Oulu haki kolme pistettä Elisa Stadionilta.


Vepsu lähteekin varmasti paikallistaistoon sisuuntuneena. Hyökkäyspäässä vaasalaiskannattajia on eritoten ilahduttanut kaupungin oman pojan Samu Alangon erinomaiset otteet. Vihreille maaliuhkaa aiheuttavat myös aina vaarallinen jamaikalaiskärki Steven Morrissey ja erikoistilannevastuun kantava kapteeni Sebastian Strandvall.


Raitojen puolustuksesta esiin nousee kaksi kokkolalaisittain kiinnostavaa nimeä: Giuseppe Lo Giudicen kanssa avauspaikasta taisteleva Vihreiden ex-toppari Ville Koskimaa ja kesken kauden sopimuksensa Pallo-Veikkojen kanssa purkanut laitapuolustaja Honar Abdi, tuttavallisemmin Honda.


Vihreiden peli on rullannut viime otteluissa niin hyvin, ettei jalkaa ole syytä nostaa kaasulta. Eikä hyvin toiminutta 3-4-3-muodostelmaa vaihdeta kevyin perustein. Tasavahvan kauden pelanneen laitapuolustaja Kyle Curingan pelikielto pakottaa kuitenkin valmentaja Niko Kalliokosken pelaajamuutoksiin. Juuri tälle pelipaikalle ei ole tungosta, varsinkin kun Jarkko Hurme pelaa nykyisessä muodostelmassa vasempana topparina ja Tommi Saarinen on kotoutunut mainiosti keskustan pohjalle.


Hyökkäysosastolla kilpailu pelipaikoista on sen sijaan kivenkovaa. Laidoilla tuhoa niittäneitä Aleksi Tarvosta ja Aboubakar Jr. Doumbiaa on vaikea syrjäyttää. Piikissä Elias Ahde luo muille hyvin tilaa, mutta oma pallollinen tekeminen kaipaa vielä lisäruutia. Aleksi Pahkasalo tuo erikoistilanteisiin valtavasti vaaraa, mutta pallotaituri ei tahdo löytää omaa paikkaansa pelisysteemissä.


Odotettavissa on kahden pallonhallintaan tottuneen joukkueen kuuma syystaisto jokaisesta pallosta ja kolmesta pisteestä, kun Pohjanmaan derby puhalletaan käyntiin lauantaina 26.9. klo 15.00 alkaen Keskuskentän päivänvalossa.

kpv logo.png