Otteluennakko KPV-SJK Akatemia ke 5.8.2020: Irtoaako ensimmäinen kotivoitto?

KPV pelaa seuraavan ottelunsa jo tänään 5. elokuuta, kun Kokkolaan matkustaa sarjajumbo SJK Akatemia.

SJK Akatemian alkukausi on ollut odotetun vaikea: saldona kuudesta ottelusta on viisi tappiota ja yksi tasapeli, maalierolla 3-14. Joukkue kohtasi KPV:nkin jo ystävänpäivänä Suomen Cupin karsintasarjassa Wallsport Areenalla, jolloin peli päättyi Vihreiden 6-0-voittoon, sekä harjoitusottelussa uunituoreella Keskuskentän tekonurmella, jolloin lopputulokseksi jäi 3-0 kotijoukkueelle. Akatemialla on kuitenkin monia nuoria lahjakkaita pelaajia, kuten puolustaja Joel Laitinen ja kärki Jyri Kiuru, joten takki auki otteluun ei ole varaa lähteä – eikä varmasti viime ottelujen jälkeen lähdetäkään.


Jani Uotisen päävalmentajasopimus purettiin Vepsu-tappion jälkeen, mikä käynnisti arvuuttelusuman uudesta vastuuvalmentajasta. Moni veikkaus meni metsään, kun KPV nosti pakasta villin kortin ja palkkasi joukkueen pääkäskyttäjäksi värikästaustaisen Miika Juntusen.


Juntunen aikoo omien sanojensa mukaan muokata Vihreistä aktiivisen, kurinalaisen ja hyökkäävän joukkueen, jolla on asenne kunnossa. Suuria strategisia muutoksia ei keskiviikon taistoon kuitenkaan ehditä vielä juonia, mutta uusi asetelma toivon mukaan vapauttaa joukkueen peliä ja luo tervettä kilpailua pelipaikoista.


Vihreiden pelaajatilanne on hyvä. Aboubacar Junior Doumbia teki Vaasassa debyyttinsä ja Armend Kabashi sovitti pelikieltonsa. Näin ollen vain jalkaansa poteva Simo Roiha on varmuudella rosterista ulkona. Vähän pelanneen Honar Abdin sopimus purettiin myös samassa rytäkässä Uotisen kanssa.


Kokkolan Pallo-Veikkojen ja Seinäjoen Jalkapallokerhon Akatemiajoukkueen välinen ottelu puhallettaan käyntiin Keskuskentän nurmella tänään 5.8. klo 18:30. Tule paikalle kannustamaan Vihreitä ja tiedä mistä puhutaan.

kpv logo.png