Otteluennakko KPV-MP la 5.9.2020: #HyväVeikkoEiKiusaa

KPV:n kolmen kamppailun tiivis ottelusuma päättyy kotiotteluun, kun Mikkelin Palloilijat matkaavat lauantaiksi Kokkolaan. Joukkueiden välienselvittely Mikkelissä päättui Vihreiden 2-1-voittoon, mutta MP on parantanut peliään kauden edetessä.

Nousijajoukkue MP on osoittautunut kauden mittaan monelle ikäväksi vastustajaksi, jonka voittaminen ei ole helppoa. Joukkue puolustaa kurinalaisesti taistellen ja iskee paikan tullen vaarallisesti. Siniset ovat näyttäneet myös vaarallisuutensa erikoistilanteissa. MP majaileekin ansaitusti keskikastissa, kaukana putoamiskamppailusta.


Mikkeliläisten vahvan puolustuksen tukipilareita ovat olleet maalivahti Jonne Uronen sekä puolustajat Yassin Daoussi, joka on pelannut sarjassa täydet minuutit, ja 22-vuotias varakapteeni Iiro Äijö. Vihreiden tavoin MP:ltä puuttuu selkeä maalintekijäluonteinen kärkipelaaja, mutta hyökkäysvoimaa löytyy sitäkin vahvemmin keskikentältä. Keskustassa vaaraa aiheuttavat muun muassa vapaapotkustakin pari kertaa upeasti osunnut Antti-Ville Räisänen, 2+4 ”kiekkotehot” tehnyt ranskalainen Walid Abdelali sekä monipuolinen Aatu Manninen.


Kotikentällään Vihreät ottanevat selkeän pallonhallinnan, mutta joukkueen on oltava terävänä molemmissa päissä kenttää. MP pitää saada pois vahvuusalueeltaan. Hyökkäyksiin pitää saada nopeutta ja porrastusta. Omassa päässä tärkeää on pakan pitäminen kasassa ja nopea reagointi tilanteisiin. Ja tähän Vihreät kyllä pystyvät.


Kamppailusta puuttuvat polvivaivainen Sebastian Mannström, olkapäätään paranteleva Akseli Ollila ja pitkäaikaispotilas Armend Kabashi. Loukkaantumistilanne ja otteluruuhka saattaakin avata näyttöpaikkoja nuorille pelaajille, kuten jo Myllykoskella nähtiin.


Ykkösen kaksinkertaisen sarjan toisen kierroksen ensimmäinen ottelu puhalletaan käyntiin lauantaina klo 17:00 Keskuskentän kiiltävällä syysnurmella.


Ottelu on samalla mukana Pallo-Veikkojen #HyväVeikkoEiKiusaa -kampanjaa, ja KPV lahjoittaa jokaisesta myydystä lipusta osuuden kokkolalaisille kouluille Kiva koulu -lisenssimaksua varten. Tule nauttimaan siis hienosta jalkapallotunnelmasta ja tue tärkeää asiaa.

kpv logo.png