Otteluennakko (KPV-AC Kajaani la 22.2.): Lohkovaiheen viimeinen kierros!


KPV isännöi Suomen Cupin karsinnan päätösottelussa AC Kajaania. Molemmat joukkueet lähtevät hakemaan nälkäisenä voittoa ja jatkopaikkaa.


Ottelun ratkaisevat totutusti tehdyt maalit, mutta ennakkoasetelmissa huomion on vienyt karsintasarjan jatkopaikkavariaatiot. Siitä, ratkaiseeko tasapisteissä maaliero vai keskinäinen ottelu, on ollut epäselvyyttä aina Palloliitossa asti. Nyt asian pitäisi olla selvä: maaliero ratkaisee, tarvittaessa tehdyt maalit. Tämä ratkaisumalli sopii Vihreille, ja jatkopaikka on sen omissa käsissä. Voitto kotiin ja pelit jatkuvat. Myös tasatulos jättää jatkosaumat, mutta tällöin KPV tarvitsee apua AC Oululta tai Vepsulta.


Vierailija AC Kajaanikaan ei lähde otteluun panoksetta. Voitolla se menisi Vihreiden ohi ja elättelisi toivoa Cupin jatkumisesta. Uutena pelaajina inttiläisille tutun bussimatkan Kokkolaan tekevät maalivahti Deni Kaksa ja keskikenttäpelaaja Geoffrey Acheampong.


Hyökkäyspäästä on myös syytä merkata ylös numerot 7 ja 9, pirteitä otteita esittänyt keskikenttäpelaaja Mohamed Hussein ja viime kaudella 7 maalia iskenyt kärki David Popa. Sitä vastoin keskikentän Reza Heidari näki viime ottelussa punaista ja on pelikiellossa.


Nousuvireinen KPV lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Sillä on viime viikolta alla 6-0-voitto SJK Akatemiasta, mikä voiteli mukavasti maalieroa ja antaa lisää varmuutta ja vapautta omaan tekemiseen.


Sen sijaan jobinpostia Vihreille tuo pelipaikkansa ja maalivainunsa kärjessä löytäneen Aleksi Tarvosen harjoituksissa saama kolhu. Vamma ei ole vakava, mutta nuoren miehen lauantainen pelaaminen on epävarmaa. Muista pelureista vain toppari Haris Chantzopoulos on varmuudella sivussa.


Kamppailu pelipaikoista onkin näin valmistelukaudella kivenkovaa, kun jokainen pelaaja haluaa näyttää taitonsa kuin Toni Tiikeri ja muurata nimensä avaukseen. Tähän kilpailuun liittyi viikolla myös Armend Kabashi. Joukkueen mukana harjoitellut Honka-kasvatti on valmis todistamaan valmennusryhmälle olevansa Pallo-Veikko-sopimuksen arvoinen pelimies.


Vielä kun usealla seuralla on joukkueenrakennus kesken, helmikuiset hallipelit eivät ehkä tunnu yrmeämielisimmistä kannattajista tuikitärkeiltä. Mutta kun kevät vihrenee ja pidot paranevat, sydän alkaa erittää vereen lisää adrenaliinia ja Cupin gloriaa. Ja juuri nyt on syytä olla hereillä. Kaikki alkaa halliin ahtautuneesta toppatakkimerestä, jossa kuuma kahvi ja kolea hengitys höyryävät, ja uudesta joukkueesta kasvaa aina se oma.


Eli kaikki kynnelle ja Kippari-halliin kykenevät paikalle lauantaina klo 15:00, kun KPV ja AC Kajaani ovat mukana ratkaisemassa Suomen Cupin jatkopaikkoja.

kpv logo.png