Otteluennakko KPV-AC Kajaani la 10.10.2020: Vieraita Kainuusta!

Kokkolan Pallo-Veikot saavat lauantaina 10.10. vieraita Kainuusta, kun Keskuskentällä vastaan asettuu sarjapaikastaan tiukasti taisteleva AC Kajaani. Vihreät sitä vastoin hakivat sunnuntaina hienot kolme pistettä Pietarsaaresta, ja sarjasijoitus alkaa ankkuroitua keskikastiin.

AC Kajaanin kausi ollut vaikea ja odotuksiin nähden pettymys. Joukkue on ennen viikonlopun kierrosta sijalla yhdeksän, maalieron turvin Gnistanin ja putoamisviivan yläpuolella. Syyskuun loppupuolella päävalmentaja Mika Lumijärvi siirtyikin joukkueen urheilutoimenjohtajaksi ja päävalmentajaksi nostettiin Marko Milunovic, jolla on vielä voittotili avaamatta.


Kajaanin ongelmat ovat olleet ennen kaikkea maalinteossa ja otteluiden kääntämisessä voitoiksi. Joukkueen paras maalintekijä, keskikenttämies Geoffrey Acheampong on tehnyt viisi osumaa. Kärki David Popalta on odotettu varmasti enemmän tehoja, mutta romanialaiskärki on osunut maaliin vasta kahdesti.


AC Kajaanin puolustuspeli on toiminut hyökkäystä huomattavasti tasapainoisemmin, kroaattivahti Deni Kaksan johdolla. Esiin voidaan myös nostaa 198 senttimetriä pitkä toppari Mikko Pitkänen ja nopea, kahden suunnan laitapuolustaja Chiharu Kato. Puolustusta suojaava keskikenttäpelaaja Reza Heidari huilaa lauantaina pelikieltoaan, eikä ole kajaanilaisten käytössä.


KPV lähtee kotiotteluunsa vapautuneen hyvällä fiiliksellä, voitto mielessään. Joukkueella ei ole pitkäaikaistoipilaiden lisäksi poissaoloja, joten avaava ryhmitelmä pysynee varsin samana, tosin näyttöpaikkoja nuorille pelureille saatetaan nähdä. Jos ja kun Vihreät säilyttävät viime ottelun hyvän liikkeen ja kurinalaisen taisteluasenteen, AC Kajaanille ei ole luvassa helppoa päiväpuhdetta Kokkolassa.


Ikävä kyllä ottelun yhteyteen kaavaillut KPV:n 90-vuotisjuhlat on peruttu alueella kiihtyvän koronavirusepidemian takia, mutta kenties Keskuskentällä kirjoitetaan uutta suomalaista jalkapallotaidetta Aleksis Kiven päivän kunniaksi. Taisto vihelletään käyntiin klo 14:00.


kpv logo.png