Otteluennakko FF Jaro-KPV su 4.10.2020: Rantaderby naapuripitäjässä!

KPV:n kiireinen peliviikko huipentuu sunnuntaina Pohjanmaan rantaderbyyn, kun Pietarsaaren Keskuskentällä vastaan asettuu rakas vihollinen FF Jaro. Kokkolassa joukkueiden keskinäisen ottelu päättyi murskaavasti 0-4 Jarolle, joten Pallo-Veikoilla riittää revanssiottelussa paloa näyttää, mistä Vihreät ovat todella tehty.

FF Jaro on oivassa pelivireessä ja taistelee hampain ja kynsin sarjanoususta. Punainen kotijoukkue majaileekin sarjassa jo toisena, tasapisteissä kärjessä olevan KTP:n kanssa.


Tulosten takana on ennen kaikkea väkevä hyökkäyspelaaminen: joukkue on tehnyt sarjassa hulppeat 43 osumaa. Yhteensä 18 maalia tehneet Anthony Olysanya ja Severi Kähkönen muodostavat huippuvaarallisen kärkiparin. Lisäksi kaksikkoa tukee Topi Järvinen ja supervaihtomies Wilterlynd Inalien.


Keskikentällä peliä maestroi jalkojaan nopeammalla peliälyllään Markus Kronholm. Alakertaa on vahvistettu kesken kauden, mutta puolustus ei ole edelleenkään pietarsaarelaisten vahvin alue. Lisäksi puolustaja Toni Takamäen pelaaminen sunnuntaina on epävarmaa.


Vihreiltä vaaditaan tasonnostoa kahden tappio-ottelun jälkeen. Pallonhallintaa tärkeämpää on pelinhallinta ja Jaron tulivoiman nollaaminen omilla aseilla. Punaisten hyökkäyspään pelaajilta on otettava tila ja aika pois, ja haavoittuvaa puolustusta on pyrittävä paineistaa kollektiivisella prässillä ja hyökkäysten lähtöihin tarvitaan määrätietoisen nopeaa virtausta. Mutta ennen kaikkea Vihreiden pitää luottaa itseensä ja toisiinsa, täydellä sydämellä taistellen.


Pallo-Veikoilta paluun kokoonpanoon tekevät pelikieltonsa Seinäjoella kärsineet Ulrich Meleke ja Tommi Saarinen. Sairastuvalla jatkavat pitkäaikaistoipilaat Sebastian Mannström, Akseli Ollila ja Armend Kabashi.


Pohjanmaan rantaderby starttaa sunnuntaina klo 16:00 Pietarsaaren Keskuskentällä. Varaa lippusi ja matkaa Jeppikseen kannustamaan Vihreät voittoon. Paikallistaiston välittää myös kotiruutuihin Elisa Viihde Sport ja vierasotteluiden olohuone West Coast Billiard.


kpv logo.png