Otteluennakko (FF Jaro-KPV La 8.2.): Derbytunnelmaa isoilla panoksilla!


Suomen Cup pitää joukkueet kiireisinä heti alkuvuodesta, kun KPV matkustaa lauantaina Pietarsaareen FF Jaron vieraaksi.


Kummallakin joukkueella on karsintojen 2 pelistä saldona tasapeli ja tappio. Näin ollen Tellushalliin saadaan vanhan liiton kannattajien toivomaa Cup-tunnelmaa, kun ottelussa taistellaan vain voitosta ja jatkopeleihin pääsystä – käytännössä näin, vaikka tasatuloskin säilyttää tähän ohuen ohuen matemaattisen mahdollisuuden.


Jaro sijoittui viime kaudella Ykkösessä kolmanneksi, mutta jäi kauas liigaan palanneesta FC Hakasta ja TPS:stä. Punaiset lähtevät tähän kauteen kuitenkin varsin kokemattomalla nipulla. Pois lähteneitä pelimiehiä on korvattu pääosin vielä uran alkua rakentavilla nuorisopelaajilla. Näistä erityishuomiota kannattaa kiinnittää laitapuolustaja Jean-Claude Mabindan ja SJK Akatemiaa vastaan 2 kertaa osununeen JBK-kasvatti Alex Ramsayn otteisiin. Jaron joukkueenrakennus lienee kuitenkin vielä kesken, vahvistushuhuissa verkkoja on ainakin heitetty ulkomaan vesille suurvonkaleiden toivossa.


Alkuasetelma paikallistaistoon on siis selkeä: Vihreät lähtevät otteluun vahvana suosikkina ja sille kelpaa vain voitto. Viimeviikkoinen Vepsu-ottelu oli tuloksellisesti pettymys, mutta pirteä peliesitys antoi viitteitä paremmasta, kuin talvitestien huippunopea F1-auto, jonka säätöjä vielä hiotaan. Pahkasalon, Tarvosen, Ollilan ja muiden uusien kumppaneiden nimet alkavat tarttua jokaisen Vihreän kannattajan mieleen, eikä otteluvihkosia tarvitse plärätä hienojen hyökkäyskombinaatioiden päätteeksi.


Joukkue on valmistautunut otteluun terästämällä kuntoaan harjoituskentällä. Näillä näkymin myös Pallo-Veikkoja ravistelleen miesflunssan pahin aalto on selätetty. Toivotaankin, että Santahaan laduilla bolshunovimaista vauhtia pitänyt valmentaja Jani Uotinen saa otteluun käyttöönsä haluamansa miehistön.


Punavihreä paikallistaisto starttaa käyntiin Jeppiksen Tellushallin kuplassa klo 15.15.

kpv logo.png