Otteluennakko EIF-KPV la 12.9.2020: Uusia temppuja taikapussissa?

KPV matkaa seuraavaksi etelään, Raaseporiin, jossa se kohta lauantaina Tammisaaren keskuskentällä vahvan kotijoukkue Ekenäs IF:n. EIF on taulukossa viidentenä ja yrittää sisukkaasti kammeta mukaan nousukamppailuun.

Vihreiden realistiset nousutavoitteet ovat jo kuopattu, mutta KPV taistelee sarjasijoituksista ja kunniasta. Tammisaaressa joukkueella onkin kasvojenpesun paikka.


EIF koki viime ottelussa tappion Vepsun vieraana ja lähtee kotikentällään taistoon nälkäisenä. Tammisaarelaisten pelin perustana on ollut vahva joukkuepuolustus ja erittäinen vaarallinen hyökkäyskolmikko. Darren Smith, Juuso Liukkonen, Ayabulela Kongobe ovatkin tehneet valkovihreän kotijoukkueen 19 maalista hurjat 18. Puuttuvan osuman iskenyt keskikenttäpeluri Xhevdet Gela puuttuu lauantaina ottelusta, Vaasassa saamansa kauden neljännen varoituksen tuoman pelikiellon myötä.


Vihreiden kausi on tunnetusti ollut pettymys, ja joukkueesta onkin löydyttävä uutta sisua syksyn tuulisiin otteluihin. Materiaaliltaan joukkue pystyy haastamaan sarjassa kenet tahansa, mutta joukkuepuolustamisen, viimeistelyn ja osaltaan roolituksen ongelmat ovat syöneet liikaa pisteitä kuin Pac-Man. Vihreät ovat treenanneet viikolla eritoten maalintekoa ja erikoistilanteita, Tammisaaren reissulle saattaa olla myös uusia temppuja taikapussissa.


Vihreiden pelaajatilanne on varsin hyvä. Loukkaantuneena ovat vain keskustan Sebastian Mannström sekä Armend Kabashi – etenkin tärkeän kapteenin korvaaminen on toki haastavaa. Osaltaan tämän myötä toppari Tommi Saarinen on istutettu viime aikoina keskustan pohjalle. Joukkueessa riittää muutenkin nälkäisiä pelureita laajalla rintamalla taistelemaan peliminuuteista ja etenkin nuoret ensi kauden paikasta.


Ekenäs IF:n ja Pallo-Veikkojen välinen taisto alkaa lauantaina klo 16:00 Tammisaaren kentällä, jonne Ilmatieteen laitos povaa syysateita. Kalahallin hiekasta nousseet eivät ole kuitenkaan sakkaroosia. Kuten Saarinen ottelun alla totesi: urheilussa, tai elämässä muutenkaan, ei ikinä kannata antaa periksi.


Ottelun lähettää suoraan kotikatsomoiden lämpimille sohville Elisa Viihde Sport.

kpv logo.png