Otteluennakko AC OULU-KPV su 20.9.2020: Revanssin paikka!

Kokkolan Pallo-Veikot kohtaavat tänä iltana sarjakärki AC Oulun, Raatin Stadionin lämmitettävällä luonnonnurmella iltavalojen humussa. Joukkueiden aiempi kohtaaminen Kokkolassa päättyi AC Oulun niukkaan voittoon, mutta nyt Vihreillä on maukas sauma maksaa kalavelat.

Kotijoukkue AC Oulu johtaa sarjaa, eikä joukkue ole suostunut häviämään vielä otteluakaan. Laivastonsinisten pelaamisen runkona on ollut vahva joukkuepuolustaminen: oululaiset ovat päästäneet 14 ottelussa vain 7 maalia. Väkevä puolustus on kasattu kokemuksen ja nuoruuden sekoituksena: keskiössä pelaavat 38-vuotias Rafinha ja superlahjakas 17-vuotias Miika Koskela, 196-senttinen dynaaminen majakka, joka upotti heinäkuussa Vihreät puskumaalillaan.


AC Oulun pelaajarunko ei ole autobahnmaisen leveä, mutta joukkue on välttynyt suuremmilta loukkaantumisilta. Tälläkin hetkellä sairastuvalla on vain hyökkäyspään Sami Karjalainen. Lisäksi Vaasassa ulosajon hölmöillyt Loorents Hertsi kärsii pelikieltonsa ensimmäistä osaa. Hertsin poissaolon myötä hyökkäysvastuuta kantavat vahvimmin kärki Niklas Jokelainen ja laituri Aapo Heikkilä.


KPV pyrkii jatkamaan samaa aktiivista peliään, jolla murskattiin keskiviikkona MyPa. Tässä ottelussa kokeiltiin onnistuneesti joukkueelle uutta 3-4-3-pelisysteemiä, mutta tällä kertaa vastustaja on monta kaliiperia vaarallisempi. Jääkin nähtäväksi, millä sotastrategialla komentaja Niko Kalliokoski johdattaa Vihreän armeijan taistelukentälle.


Pallo-Veikkojen pelaajatilanne on hyvällä tolalla. Sanotaan, että voittavaa miehistöä ei vaihdeta, mutta pannoistaan vapautuneet Harri Heiermann ja Abu Sanunu palaavat jälleen kisaamaan avauspaikasta. Varmuudella poissa ovat vain pitkäaikaispotilaat Sebastian Mannström ja Armend Kabashi. Vihreistä esiin on syytä myös nostaa oululaislähtöinen Jarkko Erkki Hurme, joka palaa kotiyleisön suurennuslasin alle Raatin iltavalojen keilaan.


Odotettavissa on kutkuttavan jännittävä taistelu ja hieno futisilta, kun AC Oulu ja KPV kohtaavat Raatin Stadionilla klo 18:30 alkaen. Ottelun kotiruutuihin lähettää Elisa Viihde Sport ja West Coast Billiardin kotoisa vieraskatsomo.

kpv logo.png