Otteluennakko AC Kajaani-KPV su 16.8.2020: Yhteen hiileen!

KPV matkustaa Kainuuseen, jossa se kohtaa sunnuntaina AC Kajaanin. Molemmat joukkueet lähtevät taistoon 8 pistettä takataskussaan. Ottelu on samalla kokkolalaisille historian 550. Ykkösessä.

Mediasirkus ja hippaleikit alkavat olla takana, kun KPV ja Miika Juntunen purkivat torstaina Juntusen päävalmentajasopimuksen. Samalla vetovastuun edustusjoukkueessa otti valmentaja Niko Kalliokoski. Kokkolassa puhaltavat siis uudet, vanhat tuulet. Kalliokosken peliformaatti tulee luultavammin versioimaan enemmän valmentaja Jani Uotisen pohjarunkoa, kuin jatkamaan Juntusen projektia.


Pelillisesti Vihreät joutuvat tuttujen haasteiden eteen: kuinka terävöittää hyökkäyskolmanneksen peliä, puolustaa joukkueena yhtenäisemmin ja löytää materiaalille sopiva pelaajasapluuna. Sunnuntaina saamme osviittaa Kalliokosken ratkaisumalleista näihin. Juntusen aikakaudella joukkue menetti luottolaitapuolustaja Juri Kinnusen Tepsiin, mikä ei helpota tilannetta. Tämän lisäksi Simo Roiha kärsii jalkavammasta, eikä Armend Kabashia nähdä enää tällä kaudella pelikentillä.


AC Kajaanin kausi on ollut tasapelivoittoinen, ja joukkue on Vihreiden tapaan kärsinyt maalinteko-ongelmista. Joukkueessa on kuitenkin laatua. Romanialaiskärki David Popaa tukevat muun muassa vaarallinen laituri Hussein Mohamed ja Ranskan pääsarjassakin pelannut Geoffrey Acheampong. Joukkue saattaa saada myös lisätukea Valkeakoskelta, FC Hakan tehdyn farmisopimuksen myötä. Esimerkiksi Haka-valmentaja Teemu Tainion poika Maximus on esiintynyt pirteästi visiiteillään sinivalkoisissa.


AC Kajaanin ja Kokkolan Pallo-Veikkojen välinen taisto puhalletaan käyntiin klo 18:30 Kajaanin Liikuntapuistossa. Ottelun virittää näyttöpäätteille Elisa Viihde Sport, jonka tarjoaa joviaalin tunnelman kera Vihreiden virallinen vieraspelikatsomo West Coast Billiard.

kpv logo.png