Miesten Ykkönen alkaa kesäkuussa!

Palloliitto tiedotti perjantaina 15.5. erittäin iloisia uutisia jalkapallokansalle. Miesten Ykkönen alkaa jo kesäkuun lopussa.

Sarjakauden 2020 pelaamisessa on kuunneltu seurojen mielipiteitä mahdollisimman pitkälle ja tehty ratkaisut niiden pohjalta. Kauden alun viivästymisen myötä muutoksia on tehty aikataulujen lisäksi pelitapaan. 


Miesten Ykkönen 2020:

- Sarja alkaa 27.6. 

- Pelataan kaksinkertainen sarja, yhteensä 22 kierrosta.

- Tavoitteena oleva sarjan päättymispäivä on 31.10.


Aikataulujen ja pelitavan suhteen asiat on sovittu Ykkösen seurojen kanssa loppuviikolla käydyissä neuvotteluissa.


- Olemme neuvotelleet seurojen kanssa sarjakohtaisesti ja kuunnelleet kentän ääntä mahdollisimman tarkalla korvalla, Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström kertoo.


- Vaihtoehtoisia malleja on laadittu useita ja niistä on keskusteltu. Nyt on sitten päästy ratkaisuun ja näiden mukaan etenemme otteluohjelmien laatimisessa. Koronatilanne saattaa vielä aiheuttaa joitain muutoksia ohjelmiin myöhemmin ja melkein ennakoin niitä myös tulevan. Mikäli näin ei käy, niin tässä asiassa olen oikein mielelläni väärässä.


Tarkemmat otteluohjelmat kaikkien sarjojen osalta laaditaan nyt tehtyjen päätösten pohjalta ja ne tullaan julkaisemaan erikseen myöhemmin.


Linjaukset käsitellään lopullisesti Palloliiton hallituksen toimesta 28.5.2020 pidettävässä kokouksessa. Samassa kokouksessa käsitellään myös poikkeustilanteesta johtuvat muutokset kilpailutoimintaan liittyvissä säännöissä ja määräyksissä.

Klikkaa alla olevaa banneria ja hanki juhlavuoden spesiaalihuivi itsellesi. Näytä että olet Vihreän matkassa kun juhlimme 90-vuotista KPV:tä, sekä mukana palatessamme Veikkausliigaan!


kpv logo.png