Lue ottelutärpit lauantaina pelattavaan MUSA - KPV otteluun!


Kuntopuntari ja päivän vire


Pallo-Veikot ovat napanneet viimeisestä 6 ottelusta hulppeat 14 sarjapistettä, ja päästäneet näissä kamppailuissa vain yhden maalin. Musan Salamoilla vire on puolestaan päinvastainen: alla on 6 tappiota, tylyllä maalierolla 4-22. MuSa on ollut kuitenkin KPV:lle useamman kauden vaikea vastustaja, ja tilastoista huolimatta Vihreiltä vaaditaan lauantainakin kaikki yty lasiin. Valmentaja Ville Ulasen tuttu aisapari Juha Luoma palasi porilaisten valmennukseen, ja kaksikko pyrkii varmasti keittämään väkevimmät käärmekeitot kurssin kääntämiseksi.


Puolustuspelaaminen


Luonteva jatko edelliseen on ottaa tarkasteluun puolustuspelaaminen. Vihreiden erinomaisesti toiminutta puolustuslinjaa joudutaan muovaamaan lauantaiksi, kun Haris Chantzopoulosin varoitustili täyttyi PK-35-ottelussa. Stanley Amuzien toppariparina pelannee Jan Heinonen tai Tommi Saarinen. Jos Heinonen lasketaan keskustan pohjalta puolustajaksi, hänen paikastaan taistelevat kiivaimmin Saarinen ja Adam Vidjeskog. Salamoiden puolustus on vuotanut viime otteluissa kuin kanaverkosta askarreltu keulaportti. Joukkue onkin päästänyt sarjassa eniten maaleja, yhteensä 33 osumaa. Jos Vihreät onnistunut kollektiivisessa prässipelaamisessaan, on kotijoukkueelle odotettavissa hikisiä hetkiä.


Vihreän oikea linja


Kesähankinnat ovat tuoneet laatua ja vaaraa Vihreiden hyökkäyspelaamiseen. Ennen kaikkea oikea laita rakentaa jatkuvasti maalitilanteita. Laitapuolustaja Christ Kouadio liikkuu pystysuunnassa laajalla säteellä ja tukee hyökkäystä. Ylempänä Kristian Andersen liikkuu enemmän sivusuunnassa, hakien jatkuvasti itseään pelattavaksi, tarjoillen palloja pelikavereilleen ja päättäen hyökkäyksiä tarvittaessa itse. Hankintojen kolmas pyörä Oke Akpoveta haistelee kärjessä maalintekijän vainulla vapaita tiloja ja viimeistelee paikan tullen tehokkaasti. Uusien pelikavereiden rinnalla hyvän vireen löytänyt Harri ”Dirty” Heiermann huilaa harmittavasti kamppailun pelikiellon takia.


Salaman aseet


Musan Salamoiden suoraviivainen, joukkueena vahvasti taisteleva pelityyli on ollut Vihreille vaikea yhtälö. Porin stadionin luonnonnurmi on MuSalle tuttuakin tutumpi ystävä ja istuu joukkueen rymistelevään pelitapaan – mutta Vihreille kenttä asettaa omat haasteensa. Pikkukolhuista kärsineiden pelaajien mahdollinen paluu kokoonpanoon voi nostaa MuSan iskukykyä jo useamman napsun. Eritoten AC Oulun liigajoukkueesta elokuussa Poriin palannut Fareed Sadat kannattaa ottaa tarkkailuun.__________________________________________________________________________________

kpv logo.png