Edustusjoukkueen tiistain aamuharjoitusten tapahtumat ja Kinnusen sopimuksen purkaminen

KPV tahtoo puuttua levinneisiin huhupuheisiin “rasistisista harjoitusmetodeista”, sekä puheisiin Juri Kinnusen ja tiistain aamuharjoitusten yhteyksistä.

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt huhupuheita, jotka käsittelevät KPV:n tiistain harjoituksia. Kyseisten kirjoitusten mukaan aamuharjoituksissa olisi pelattu päävalmentaja Miika Juntusen johdolla “Kuka pelkää mustaa miestä” -nimellä kutsuttua hippaleikkiä, ja ensimmäiseksi kiinniottajaksi olisi tarkoituksella valittu ghanalainen Abu Sanunu.


Hippaa ei ole kutsuttu rasistisella nimityksellä harjoituksissa, ja KPV Yhtiöt sekä KPV:n Juniorit noudattavat nollatoleranssia rasismin suhteen.


– Olen tänään keskustellut asiasta seitsemän pelaajan ja itse Juntusen kanssa. He olivat tilanteessa paikalla. Kyse ei missään tapauksessa ollut rasismista. Oli vain sattumaa, että Sanunu aloitti harjoitteen, seurapomo Matti Laitinen kertoo.


– Rasismia ei missään olosuhteissa hyväksytä KPV:n toiminnassa, hän jatkaa, Välillä tuntuu, että tarkoituksenmukaisesti haetaan kohua kaikesta mikä liittyy Juntuseen. Kausi on vielä pahasti kesken ja joukkue tekee töitä tavoitteensa saavuttamiseksi. Tällaiset kohut eivät siinä ainakaan auta.


Myös Juntunen on täysin samoilla linjoilla:


– Emme ole leikkineet hippaa. Harjoittelimme joukkueen muotopelaamista. Panin nopeimman kaverin joukkueesta ensimmäisenä siihen, jotta hän saisi jonkun kiinni. Sanunu aloitti ja toisella kierroksella aloitti taas Samu (Laitinen). Meillä oli kaksikoita ja kolmikoita, jotka yrittivät yhdessä kädestä kiinni pitäen liikkua ja ottaa kiinni, olla yhtenäisiä. Tämä on ihan normaalia joukkueen harjoittamista, jotta yksiköt, kaksikot ja kolmikot toimisivat.


– Minulla on ollut Oulussa tummaihoinen junioripäällikkö. En ole koskaan ollut rasisti, Juntunen jatkaa, meillä puuttuu puhepeli joukkueesta tällä hetkellä. Harjoitteita tehdään jotta joukkue saadaan toimimaan yhdessä.


Juri Kinnunen purkaa sopimuksen


Laitapuolustaja Juri Kinnusen sopimus KPV:n kanssa on päätetty purkaa. Sopimus purettiin Kinnusen aloitteesta.


Kinnunen saapui KPV:n vahvuuteen TPS:stä, turkulaisten pudotessa Ykköseen Veikkausliigan karsintaotteluparin päätteeksi syksyllä 2018.


Toisin kuin sosiaalisessa mediassa on virheellisesti väitetty, tiistain aamuharjoitukset ja Juri Kinnusen sopimuksen purkaminen eivät ole liitoksissa toisiinsa.


KPV toivottaa Jurille onnea tuleviin haasteisiin!

kpv logo.png